Home / Ειδήσεις / Σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Τέθηκε σε διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» που αναμένεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα με αγωνία επί δίμηνο.

Το σχέδιο νόμου επεξεργάζεται ζητήματα λειτουργίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και της έρευνας και σύμφωνα με το υπουργείο, «αποτελεί μεταβατικό στάδιο έως την κατάθεση του νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα αναμορφώσει συνολικά το χάρτη της εκπαίδευσης και της έρευνας και θα αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικού και διευρυμένου διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η αιτιολογική έκθεση, ενώ διαβούλευση επί του σχεδίου θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, την Παρασκευή 26 Ιουνίου (ώρα 14:00).

Ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς σημειώνει: «Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις».

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500005966#ref=latestarticles

About basilis progressive