Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / NBA / Σεληνιάστηκε ο Curry και σταμάτησε στους….53 !

Σεληνιάστηκε ο Curry και σταμάτησε στους….53 !

Ακόμα μια ηγετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Stephen Curry τα ξημερώματα τις Κυριακής στην εκτός έδρας νίκη των Warriors ενάντια στους Pelicans με 134-120. Ο MVP της περσινής περιόδου σημείωσε 53 πόντους με 8/14 τρίποντα, έχοντας ακόμα 9 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, με τους 28 απο τους πόντους του να έρχονται στο τρίτο δωδεκάλεπτο, τη στιγμή που όλοι οι Pelicans είχαν 26 στο ίδιο δωδεκάλεπτο !

Το παιχνίδι ξεκίνησε ως ντέρμπι με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Το Golden State αν και  δεν έπιασε φουλ ρυθμούς απο την αρχή, τελείωσε την πρώτη περίοδο προηγούμενο με 31-28 με τους γηπεδούχους τελικά να αποδεικνύονται ”σκληρά καρύδια” και να κάνουν την ανατροπή με μπροστάρη τον Anthony Davis (που είχε 26 πόντους και 15 ριμπάουντ) και να προηγούνται στο ημίχρονο με 65-64. Κάπου εκεί όμως ο Curry πήρε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί τόσο απο τα 7,25 όσο και απο το ”ζωγραφιστό” σημειώνοντας 28 πόντους, εκ των οποίων οι 11 ήταν συνεχόμενοι με αποτέλεσμα η τρίτη περίοδος να τελειώσει με τους πρωταθλητές να προηγούνται με 14 πόντους. Η τελευταία περίοδος ήταν και διαδικαστική με τη νίκη των ”Πολεμιστών” να έχει προκαθοριστεί και τον Curry να επισκιάζει τις πολύ καλές εμφανίσεις των συμπαικτών του.

Ο Curry, μάλιστα, κατάφερε να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ αφού έγινε ο 5ος παίκτης που καταφέρνει να πετύχει τουλάχιστον 50 πόντους, σε ένα απο τα πρώτα παιχνίδια της ομάδας του (μετά απο Wilt Chamberlain, Michael Jordan, Elgin Baylor και Rashard Lewis) και πλέον μένει να δούμε τι άλλο θα καταφέρει στη διάρκεια της σεζόν.

Επιμέλεια : Αθανασούλης Κωνσταντίνος

About Kostas Athanasoulis