Home / Ειδήσεις / Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση βλέπει συμφωνία μέχρι την Κυριακή

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση βλέπει συμφωνία μέχρι την Κυριακή

Για τις τελευταίες κινήσεις της Αθήνας στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι η συμφωνία είναι κοντά.
Αισιόδοξος πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές μέχρι την Κυριακή εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση διασφαλίζει, σε συνεργασία με τους θεσμούς, ότι δεν θα υπάρξει πιθανότητα χρεοκοπίας. Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει «παραμικρός λόγος ανησυχίας σε σχέση με τις τράπεζες».

Πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός συστήνοντας ψυχραιμία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, οι οποίες με τρόπο αρκετά ανεύθυνο ανοίγουν τέτοια ζητήματα».

Σε ερώτηση κατά πόσο αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης να αποπληρώσει όλες τις δόσεις προς το ΔΝΤ στις 19 Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο η Αθήνα εκβιάζεται μέσω δηλώσεων που δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται και ούτε κάνει εκβιασμούς.

«Εγώ δεν εξετάζω τους σκοπούς δηλώσεων με διαφορετική χροιά. Δηλώσεις που δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία. Εμείς θέλουμε συμφωνία, έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση από αυτή που αναλογούσε στην Ελλάδα. Όσοι δηλώνουν σε τόσους στεντόρειους τόνους την απαισιοδοξία ελπίζουμε να μην κρύβουν προθέσεις και όχι εκτιμήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου της Bild για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επανέλαβε, ότι ο υπουργός Οικονομικών χαίρει της στήριξης τόσο του πρωθυπουργού όσο και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου περί «βασανιστικής διαδικασίας» κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΡΤ.

«Δεν συμμερίζομαι την άποψη περί βασανισμού, αντιλαμβάνομαι ότι τέτοιες διαδικασίες είναι κοπιαστικές αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζομαι την άποψη περί βασανισμού» είπε σχετικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισημαίνοντας ότι η Πρόεδρος της Βουλής «δεν χρειάζεται συγκεκριμένες ενέργειες από την κυβέρνηση για να νιώσει τη στήριξή της». «Η στήριξη στην κ. Κωνσταντοπούλου και σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης είναι δεδομένη από την πλευρά του Πρωθυπουργού» κατέληξε.

πηγή tvxs

About m bonsu