Home / Διεθνή / Σάλος με τις δηλώσεις Γαλλίδας υπουργού για «νέγρες»

Σάλος με τις δηλώσεις Γαλλίδας υπουργού για «νέγρες»

Σάλο προκάλεσαν στη Γαλλία οι δηλώσεις της υπουργού για τα Δικαιώματα των Γυναικών η οποία συνέκρινε τις γυναίκες που φοράνε μπούργκα με τις «νέγρες» που υποστήριξαν τη δουλεία στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή της στο BFTV η Λορένς Ροσινιόλ σχολίασε την απόφαση μεγάλων εταιρειών όπως η Marks & Spencer, η H&M και η Dolce & Gabbana να δημιουργήσουν για Μουσουλμάνες όπως το «μπουρκίνι».

Όταν η δημοσιογράφος υποστήριξες ότι ορισμένες γυναίκες κάνουν την επιλογή να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους η Ροσινιόλ απάντησε: «Σαφώς, υπάρχουν γυναίκες που κάνουν αυτή την επιλογή… υπήρχαν όμως και Αμερικάνες νέγρες που υπερασπίζονταν τη δουλεία».

Αμέσως η δήλωση αυτή σχολιάστηκε έντονα με μερικούς να είναι ιδιαίτερα επικριτικοί με την Γαλλίδα υπουργό. Το πιο αιχμηρό σχόλιο ήρθε μάλιστα από ένα διάσημο κωμικό των Ολιβιέ Περίν που ανέφερε ότι η Ροσινιόλ θα μπορούσε να γίνει διευθύντρια της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά της η Γαλλίδα υπουργός έκανε λόγο για «γλωσσικό ολίσθημα» ενώ παραδέχθηκε ότι δεν έπρεπε να προσχωρήσει σε αυτή τη σύγκριση. Παρόλα αυτά επέμεινε ότι το νόημα αυτού που ήθελε να πει ήταν σωστό.

Πηγή: iefimerida.gr

About Vassilis Batzis