Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Α1 Ανδρών / Σάκοτα: «Η ΑΕΚ πήρε παίκτες που θα ‘ναι πρωταγωνιστές»

Σάκοτα: «Η ΑΕΚ πήρε παίκτες που θα ‘ναι πρωταγωνιστές»

Την πίστη ότι η ΑΕΚ ξεκίνησε να χτίζει μια βάση νέων παικτών με την οποία θα κοντράρει στο άμεσο μέλλον τους Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Ντράγκαν Σάκοτα. Δείτε τι είπε για Ίβκοβιτς-Ομπράντοβιτς.

Πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει ήδη να προετοιμάζει το έδαφος ώστε να πρωταγωνιστήσει και πάλι, εμφανίστηκε ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ALPHA», ο Σέρβος τόνισε ότι η «Ένωση» έκανε φέτος αυτό που κάνουν τόσα χρόνια οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, απέκτησε δηλαδή νέους παίκτες που στο μέλλον θα ‘ναι πρωταγωνιστές.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι η βελτίωση πρέπει να ‘ναι σταδιακή, παρουσιάστηκε βέβαιος ότι υπάρχει χρόνος να βελτιωθούν τα λάθη που έγιναν στα φιλικά και η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στο ξεκίνημα της σεζόν.
Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκοτα

Για την προετοιμασία της ομάδας: «Πλησιάζει το πρωτάθλημα και με τα φιλικά παιχνίδια προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ομάδα. Θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Στα τουρνουά δεν είναι ο πρώτος στόχος να κερδίζουμε. Κανείς δεν είναι έτοιμος να παίζει σαράντα λεπτά. Οι ισορροπίες δεν είναι ίδιες σ’ αυτά τα παιχνίδια. Έχουμε ακόμα τρία φιλικά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Η Εφές και η Μπεσίκτας είναι το στυλ που θα αντιμετωπίσουμε στην Ευρώπη και θα είναι ό,τι πρέπει για μας».

Για την ολιγόλεπτη συμμετοχή βασικών παικτών στο τουρνουά του Ρεθύμνου: «Όταν ένα παιχνίδι είναι 24 ώρες διαφορά με το άλλο εννοείται πως πρώτος στόχος είναι να μην παίζουν οι ίδιοι. Είχαμε τον Μαυροκεφαλίδη με τραυματισμό στον τετρακέφαλο και είναι ένας παίκτης που δεν χρειάζεται να παίζει στα φιλικά τόσο πολύ. Το σημαντικό είναι να είναι υγιής. Το βάρος έπεσε στα παιδιά που δεν έχουν τόσο εμπειρία και έπρεπε να πάρουν συμμετοχές ώστε να μπορούν να κοντράρουν ομάδες όπως η έτοιμη Φρανκφούρτη».

Για τον Ίβκοβιτς και το αυριανό παιχνίδι: «Με τον Ίβκοβιτς ξεκινήσαμε πριν από σαράντα χρόνια. Ήμασταν αντίπαλοι με διάφορες ομάδες. Υπήρξαμε συνεργάτες στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας το ‘90. Ο Ίβκοβιτς είχε πάντα καλύτερες ομάδες και καλύτερα αποτελέσματα. Με την ΑΕΚ τα δύο Κύπελλα (Ελλάδα – Ευρώπη). Είναι λογικό να τον περιμένει ο κόσμος. Έχει την δική του ιστορία στην ΑΕΚ. Στόχος αύριο είναι να παρουσιάσουμε την ομάδα και κάποιους παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στο κοινό μας. Απέναντι μας θα είναι ένας αντίπαλο, που θεωρώ βρίσκεται στα φαβορί για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας».

Για τα προβλήματα: «Όταν κτιστεί μία ομάδα από την αρχή πρέπει να είσαι και τυχερός. Τα λάθη θα γίνουν. Έχουμε όμως χρόνο για να τα διορθώσουμε. Θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε με τον Άρη στο Κύπελλο αλλά βασικός στόχος να είμαστε έτοιμοι στο Πρωτάθλημα».

Για τους στόχους: «Είπαμε πολλές φορές ότι η βελτίωση στην ομάδα πρέπει να είναι σταδιακή. Για να πας αμέσως για πρωτάθλημα και να κοντράρεις Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό καταρχήν πρέπει να βάλεις τα ίδια χρήματα. Πέρα από αυτό οι δύο αυτές ομάδες έχουν κάνει έναν κορμό από μεταγραφές. Φέτος το κάναμε και εμείς, πήραμε νέα παιδιά που σε μερικά χρόνια θα είναι πρωταγωνιστές. Να μπούμε στην τετράδα είναι ένα βήμα παραπάνω από πέρσι. Στην Ευρώπη να παρουσιαστούμε δυνατοί είναι ο στόχος».

Για το δίλημμα Ομπράντοβιτς ή Ίβκοβιτς: «Βάση αποτελεσμάτων ο Ομπράντοβιτς μετράει τα περισσότερα κύπελλα. Όμως αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί κρίνουν τους προπονητές από τους τίτλους. Για μένα και οι δύο είναι κορυφαίοι και δεν είμαι σε θέση να διαλέξω ποιος είναι καλύτερος».

πηγή sport fm

About m bonsu