Home / Διεθνή / Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν 60 στόχους στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες

Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν 60 στόχους στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες

Ανώτατος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 60 «τρομοκρατικούς στόχους» στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, προχωρώντας σε μείζονα κλιμάκωση των πληγμάτων στο πλαίσιο της εκστρατείας που άρχισε την 30ή Σεπτεμβρίου, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 67 εξόδους από την αεροπορική βάση Χμάιμιμ και βομβάρδισαν 60 τρομοκρατικούς στόχους» στις επαρχίες Ράκα, Λαττάκεια, Χάμα, Ιντλίμπ και Χαλέπι, δήλωσε ο στρατηγός Ιγκόρ Μακούσεφ, ο υπαρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου, σύμφωνα με τα πρακτορεία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας διευκρίνισε πως επλήγη το αρχηγείο της οργάνωσης Λίουα αλ Χακ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 200 αντάρτες, ανάμεσά τους δύο ανώτερα στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Κατά τις ίδιες πηγές, στις επιδρομές που εξαπέλυσαν τα αεροσκάφη της ρωσικής ΠΑ στην περιοχή του Χαλεπιού σκοτώθηκαν άλλοι 100 αντάρτες.

Στο μεταξύ, μια μη κυβερνητική οργάνωση ανακοίνωσε ότι το ΙΚ προελαύνει και πλησίασε ακόμη περισσότερο το Χαλέπι σήμερα, φθάνοντας σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από τη βόρεια περιφέρεια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, αφού εξεδίωξε άλλες οργανώσεις αντικαθεστωτικών μαχητών από τις θέσεις τους.

About m bonsu