Home / Ειδήσεις / Ροδίτισσα γιαγιά δεν αγόρασε φάρμακα για να ταΐσει τα εγγονάκια της

Ροδίτισσα γιαγιά δεν αγόρασε φάρμακα για να ταΐσει τα εγγονάκια της

Μια ακόμα θλιβερή περίπτωση στο νησί της Ρόδου

Μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, η σύνταξή της μειώθηκε κατά 280 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί ούτε καν στα στοιχειώδη

Μια ακόμα συγκλονιστική ιστορία που εντάσσεται στον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης  και στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών, διαδραματίστηκε τις τελευταίες μέρες, με πρωταγωνίστρια μια Ροδίτισσα γιαγιά η οποία θυσίασε το μισό ποσό από αυτό που προορίζονταν για την αγορά των φαρμάκων της, προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά τα εγγονάκια της.

Την υπόθεση (που ασφαλώς δεν είναι η μοναδική για το νησί της Ρόδου)  αποκάλυψε με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρόεδρος των οικοδόμων και γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου κος Νίκος Τριπολίτης εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή κριτική με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά των κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο ίδιος, που έγινε δέκτης της καταγγελίας αυτής, υποστήριξε ότι μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, η σύνταξη της Ροδίτισσας γιαγιάς, μειώθηκε κατά 280 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και στα στοιχειώδη.

Ανάμεσα σε αυτά, ήταν και η αγορά των απαραίτητων φαρμάκων, τα οποία τελικά αποφάσισε να μειώσει στο ελάχιστο, για να μπορεί να ενισχύσει την οικογένεια του παιδιού της που βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση. Έτσι, η συγκεκριμένη προτίμησε να αγοράσει τα μισά από τα φάρμακα που χρειάζονταν και να δώσει το υπόλοιπο ποσό στα εγγόνια της!

Οι περιπτώσεις αυτές, αποτελούν πλέον για την τοπική κοινωνία του νησιού καθημερινό φαινόμενο. Ολοένα και περισσότεροι ηλικιωμένοι αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στα στοιχειώδη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δεινή οικονομική και κοινωνική θέση.

Η συγκεκριμένη συνταξιούχος, βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου. Για το δραματικό αδιέξοδο και τις δυσκολίες της, ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου. Δεν αποκλείεται πάντως, το θέμα αυτό μαζί με τις δεκάδες άλλες περιπτώσεις που σε καθημερινή βάση καταγράφονται να απασχολήσει την διοίκηση του ΕΚΡ εξειδικευμένα, έτσι ώστε να βρεθεί άμεση λύση, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις των ελλείψεων φαρμάκων που καταγράφονται σε συνταξιούχους που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

Πηγή: rodiaki.gr

About Kostas Athanasoulis