Home / Ειδήσεις / Ριάλιτι με οικογένεια που ζει υπό «ναζιστική κατοχή» στην Τσεχία

Ριάλιτι με οικογένεια που ζει υπό «ναζιστική κατοχή» στην Τσεχία

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τσεχία ένα ριάλιτι που παρακολουθεί μια οικογένεια που ζει υπό «ναζιστική κατοχή». Ο τίτλος του τηλεοπτικού προγράμματος είναι «Διακοπές στο Προτεκτοράτο» και χθες μεταδόθηκε το πρώτο επεισόδιο από τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Τσεχίας.
Στο ριάλιτι μια οικογένεια επτά Τσέχων ζει σε περιβάλλον «ναζιστικής κατοχής» που αναπαρίσταται με «ρεαλιστικό τρόπο». Πιο συγκεκριμένα η παραγωγή προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες που επικρατούσαν το 1939 στο προτεκτοράτο της Βοημίας-Μοραβίας. Τα επεισόδια είναι οκτώ και έχουν τίτλους όπως «Επιδρομή» και «Με έναν γκεσταπίτη πίσω από την πόρτα».

Οι συμμετέχοντες είναι ντυμένοι με τα ρούχα της εποχής και τρώνε με δελτίο τροφίμων. Ηθοποιοί αναπαριστούν τους στρατιώτες της Βέρμαχτ και τους αξιωματικούς της Γκεστάπο που ανακρίνουν την οικογένεια.

Το ριάλιτι προκάλεσε αντιδράσεις τηλεθεατών που έσπευσαν να ανεβάσουν τα σχόλιά τους στη σελίδα του καναλιού. Χαρακτηρίζουν το σόου «διαστροφικό» και τονίζουν ότι προσβάλει τη μνήμη όσων έζησαν τότε. Δεν λείπουν, ωστόσο, κι αυτοί που αναφέρουν ότι όσοι σπεύδουν σε αρνητική κριτική πρέπει πρώτα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

Αρνητικά σχόλια υπήρξαν και στην εφημερίδα Times o Israel που έγραψε: «Ευτυχώς για την οικογένεια δεν θα τους συμπεριφερθούν όπως στους 82.309 Εβραίους που έζησαν στο προτεκτοράτο και οδηγήθηκαν από τους ναζί στα στρατόπεδα θανάτου ή σκοτώθηκαν από τους Τσέχους συνεργάτες των Ναζί».

Από την πλευρά του το κανάλι αναφέρει ότι εμπνεύστηκε το ριάλιτι από ξένες εκπομπές όπως το Wartime Farm του BBC, ενώ η δημιουργός του υποστηρίζει ότι ήθελε να δείξει τον τρόπο ζωής σε μια άλλη εποχή με ρεαλισμό.

Πηγή:http://tvxs.gr/news/kosmos/rialiti-me-oikogeneia-poy-zei-ypo-nazistiki-katoxi-stin-tsexia

About Panos Dreamer