Home / Αθλητισμός / Ρεμπούλη και Ρήγα προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς του 2016

Ρεμπούλη και Ρήγα προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς του 2016

Το στόχο τους κατάφεραν να πετύχουν οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες, που μετείχαν στο μαραθώνιο του Βερολίνου. Η Ουρανία Ρεμπούλη και η Σοφία Ρήγα εκμεταλλεύτηκαν τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και την μοναδική διαδρομή στη γερμανική πρωτεύουσα και εξασφάλισαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δύο αθλήτριες από την αρχή μέχρι το τέλος την κούρσα πήγαν παρέα, με την Ρεμπούλη να τερματίζει πάνω στο νήμα σε 2.39.52 και την Ρήγα να ακολουθεί με 2.39.53 στην 28η και 29η θέση αντίστοιχα, επιδόσεις που της έδωσαν από μία θέση στη διοργάνωση του 2016.

Για την αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή η σημερινή εμφάνιση έχει μεγαλύτερη αξία, δεδομένο του ότι ήταν ο τρίτος μαραθώνιος της καριέρας της και κατάφερε να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ και φυσικά το όριο για τη Βραζιλία. Εξίσου σημαντική η εμφάνιση και για την Ρήγα, που βρέθηκε πολύ κοντά στο ατομικό της 2.39.10 και έδειξε πως βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία. Οι δύο αθλήτριες έχουν πλέον τον χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα για το κορυφαίο γεγονός της τετραετίας. Νικήτρια στις γυναίκες ήταν Γκλάντις Τσερόνο (Κένυα) με 219.25 και ακολούθησαν Κεμπεντέ Αμπέρου (Αιθιοπία- 2.20.48) και Χαιλού Μεσερέτ (Αιθιοπία -2.24.33).

Μία ανάσα από το ατομικό του ρεκόρ βρέθηκε ο Χριστόφορος Μερούσης, που κατέλαβε την 45η θέση στο Μαραθώνιο του Βερολίνου. Ο Ελληνας πρωταθλητής προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση και να κυνηγήσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, περιορίστηκε τελικά στο 2.19.02, επίδοση που είναι μία ανάσα από το 2.19.00, που είναι το ατομικό του ρεκόρ από φέτος.

O έμπειρος αθλητής επηρεάστηκε τελικά από τα προβλήματα, που κλήθηκε να ξεπεράσει το τελευταίο διάστημα, ωστόσο έδειξε πως την Ανοιξη θα είναι σε θέση να κυνηγήσει μια επίδοση στο 2.17.00. Στον μαραθώνιο του Βερολίνου έτρεξαν 41.000 δρομείς από 131 χώρες.

ΠΗΓΗ

About gus_maverick