Home / Διεθνή / Ρέντσι: Οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος ενδεχόμενο Grexit

Ρέντσι: Οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος ενδεχόμενο Grexit

Την εκτίμηση ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελούσε οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος εξέφρασε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Ο ίδιος τόνισε ότι από την ενημέρωση που παρείχαν για το ελληνικό ζήτημα οι Γιούνκερ και Τουσκ στο G7 προκύπτει πως υπάρχει περιθώριο για την εξεύρεση λύσης.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο της συνόδου του G7 στην Γερμανία ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι επισήμανε: «Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος» και πρόσθεσε: «Παράλληλα, όμως, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να κατανοήσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν».

«Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι, όμως, αδιανόητο οι ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους ιταλούς, να δεχθούν να τις πληρώνουν στους έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς».

Ο Ματέο Ρέντσι υπογράμμισε ακόμη ότι «από τα όσα είπαν σήμερα οι Γιούνκερ και Τουσκ, φαίνεται πως υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης του όλου θέματος με λογική θέση από την Ευρώπη. Και από την συζήτηση που έγινε στο G7 προέκυψε ότι πρέπει να γίνει κάθε τι δυνατό, για να μην βγει η Ελλάδα από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα».

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του Twitter, δε, ο 40χρονος ιταλός πρωθυπουργός έγραψε: «Καλό το πρώτο μέρος των εργασιών του G7 για την οικονομία. Σωστό να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη και επενδύσεις, στοπ με την λιτότητα».

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500003033#ref=latestarticles

About Panos Dreamer