Home / Οικονομία / Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν κατάλαβε ότι έχει εκχωρήσει εξουσίες

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν κατάλαβε ότι έχει εκχωρήσει εξουσίες

Βρυξέλλες, Βέλγιο

«Πολλοί πολιτικοί στις χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν ακόμα αποδεχτεί ότι με την είσοδό τους στην ευρωζώνη οι χώρες τους έχουν εκχωρήσει τις εξουσίες τους σε ό,τι αφορά την νομισματική και οικονομική πολιτική, και αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα επί έξι μήνες πέρυσι αγωνιζόταν εναντίον των μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σημείωσε σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες ότι η πολιτική της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους είναι οδυνηρή, αλλά παράγει αποτελέσματα.

Τις δηλώσεις αναπαράγει η φλαμανδική εφημερίδα «De Tijd» σε ανυπόγραφο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Σκληρή η πολιτική της ευρωζώνης, αλλά αποδίδει».

Ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι όλες οι χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα κατάφεραν να απεμπλακούν πλην της Ελλάδας, η οποία όμως «είχε πολύ υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, ενώ και η πορεία ανάκαμψης διακόπηκε πέρυσι από την ελληνική κυβέρνηση».

Ο ίδιος παραδέχεται πως για χώρες όπως η Ελλάδα, αν και η περικοπή δαπανών είναι επιβεβλημένη, από πολιτικής και κοινωνικής απόψεως είναι ο «δυσκολότερος δρόμος».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin