Home / Οικονομία / Ρέγκλινγκ: Επικίνδυνο να μην πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ η Ελλάδα

Ρέγκλινγκ: Επικίνδυνο να μην πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ η Ελλάδα

«Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα» υποστηρίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ. Υποστηρίζει ότι η χώρα πρέπει να φτάσει σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις με τους δανειστές της καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση.
«Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος» σημείωσε ο Ρέγκλινγκ και τόνισε: «γι’ αυτό εργαζόμαστε μέρα – νύχτα για μια συμφωνία. Χωρίς συμφωνία με τους δανειστές η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει καινούργια δάνεια. Υπάρχει, επίσης, και ο κίνδυνος αφερεγγυότητας, που ενέχει πολλά ρίσκα.

»Ακόμα και το να χάσει μια δόση αποπληρωμής στο ΔΝΤ θα ήταν επικίνδυνο. Αυτό θα επηρέαζε και άλλους δανειστές, όπως εμάς. Από την άλλη πλευρά, το ταμείο διάσωσης μπορεί να επεκτείνει δάνεια μόνο όταν υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τωρινή περίπτωση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να μπορέσει να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική της ευρωστία».

Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράξει γρήγορα περίπου 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τους δανειστές της μόλις έρθει σε συμφωνία με τα άλλα κράτη της ΕΕ.

About totritomati