Home / Διεθνή / Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις-προαπαιτούμενα, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Ο Π. Μοσκοβισί εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα γιατί, όπως είπε, έχει κατανοήσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, παρά μόνο η εκπλήρωση των δεσμεύσεων που ανέλαβε για να λάβει οικονομική στήριξη 86 δισ. ευρώ που προβλέπει το νέο πρόγραμμα.

«Είναι κοινό μας συμφέρον να επιτύχει η Ελλάδα», ανέφερε ο Γάλλος επίτροπος, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση, τόσο για τη δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δεσμεύσεις, όσο και για τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Είμαι βέβαιος ότι θα αποφευχθεί ένα νέο δράμα, μια νέα τραγωδία, ένα νέο σίριαλ με την Ελλάδα», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, όμως, -είπε- πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να ικανοποιηθούν και ότι τα προαπαιτούμενα πρέπει να υιοθετηθούν και να ψηφιστούν. Σημαντικό στοιχείο για την Ελλάδα, είπε ο Π. Μοσκοβισί, είναι η ισχυρή δημόσια διοίκηση και η ισχυρή πολιτική βούληση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

About m bonsu