Home / Οικονομία / Π. Μοσκοβισί: Έχουμε αφήσει πίσω μας το Grexit, αλλά πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

Π. Μοσκοβισί: Έχουμε αφήσει πίσω μας το Grexit, αλλά πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

«Δεν έχουν σημασία τα του «σχέδιου Β» του Γ. Βαρουφάκη», δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ διαβεβαίωσε ότι το Grexit έχει ξεπεραστεί και οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται «σε καλό κλίμα συνεργασίας».

Με την ευκαιρία πρωινής συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe1 και ερωτηθείς εάν «έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη με την Ελλάδα» και ποια η άποψή του για το «παιγνίδι πόκερ» του πρώην υπουργού Οικονομικών περί «πλάνου Β», ο κ. Μοσκοβισί απάντησε :

«Όλα αυτά (περί πλάνου Β) δεν έχουν σημασία, αφορούν την εσωτερική πολιτική. Μπορεί να πρόκειται για ένα πλάνο καριέρας, μπορεί να είναι ένα plan C για τον κύριο Βαρουφάκη. Στην πραγματικότητα όλα όσα ειπώθηκαν είναι παράλογα, όπως για παράδειγμα η άποψη ότι εμείς, οι Ευρωπαίοι, οι πιστωτές, ασκούσαμε έλεγχο στο τραπεζικό και φορολογικό σύστημα, είναι απόλυτα ψέμα αυτό.

Ας περάσουμε όμως στην ουσία, η οποία είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε στην Αθήνα τους όρους για ένα τρίτο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης ύψους 82 δισεκατομμυρίων ευρώ για να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επιλύσει τα προβλήματα με τις τράπεζές της και να αναπτυχθεί. Γύρω στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για επενδύσεις, κάτι που θα επιτρέψει στην οικονομία της χώρας να φτάσει το επίπεδο της Ευρωζώνης.

About totritomati