Home / Ειδήσεις / Π. Λαφαζάνης: Την ευθύνη για τη μη ύπαρξη συμφωνίας την έχουν οι πιστωτές και οι θεσμοί

Π. Λαφαζάνης: Την ευθύνη για τη μη ύπαρξη συμφωνίας την έχουν οι πιστωτές και οι θεσμοί

«Την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έχουμε συμφωνία έχουν ακέραιη οι πιστωτές και οι θεσμοί, οι οποίοι δεν κάνουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, αλλά ζητούν γη και ύδωρ, πλήρη υποταγή και λεηλασία» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και προσέθεσε:

«Η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, ούτε μπανανία, ούτε είναι διατεθειμένη να προσυπογράψει την εξόντωση του ελληνικού λαού. Έχουμε κάνει προτάσεις για μια συμφωνία που θα είναι απολύτως συμβατή με το πρόγραμμά μας, που θα μπορεί να στήσει τη χώρα όρθια και να δώσει θετική διέξοδο στην κρίση. Μόνο μια τέτοια συμφωνία που θα είναι σε συνάφεια με το πρόγραμμά μας θα προσυπογράψει η κυβέρνηση -το είπε σήμερα με κάθε σαφήνεια και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας».

Εξάλλου, κύκλοι του υπουργείου εκτιμούσαν ότι οι πιθανότητες για συμφωνία λιγοστεύουν όσο περνά ο καιρός και πρόσθεταν ότι η χώρα έχει δυνατότητες, υπάρχουν σχέδια και γίνεται προετοιμασία.

πηγή απε μπε

About m bonsu