Home / Ειδήσεις / Π. Λαφαζάνης: Αξιόλογη και πειστική πρόταση, η Προγραμματική Διακήρυξη της ΛΑΕ

Π. Λαφαζάνης: Αξιόλογη και πειστική πρόταση, η Προγραμματική Διακήρυξη της ΛΑΕ

«Η Προγραμματική Διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας είναι η μόνη που μπορεί ν’ αποτελέσει αξιόλογη και πειστική πρόταση με προοπτική εξουσίας απέναντι στον μνημονιακό συνεταιρισμό του Αλέξη Τσίπρα», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρουσιάζοντας τα βασικά στοιχεία της διακήρυξης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, στην Αθήνα.

Βασικά σημεία της διακήρυξης είναι η ακύρωση των μνημονίων, ο τερματισμός της λιτότητας, η κατάργηση των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού. Ακόμη η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και των συλλογικών ελευθεριών.

Ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε επίσης υπέρ της εθνικοποίησης των τραπεζών, της κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ και υπέρ του δημοσίου ελέγχου των επιχειρήσεων με στρατηγική σημασία. Υποστήριξε την εισαγωγή εθνικού νομίσματος για την αποκατάσταση της ρευστότητας, την έξοδο από την ευρωζώνη και την υιοθέτηση πολυδιάστατης εσωτερικής πολιτικής.

Τάχθηκε κατ’ αρχήν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ, όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την έξοδο από αυτήν στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος της Λαϊκής Ενότητας.

Κάλεσε, τέλος, σε συστράτευση όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, απευθυνόμενος ιδιαίτερα στο ΚΚΕ είπε «ότι θα μπορούσαμε να είμαστε στο ίδιο μετερίζι», ενώ ζήτησε «να σταματήσει ο πόλεμος που δεν βοηθά κανέναν».

About m bonsu