Home / Προτεινόμενα / Π. Κουρουμπλής: Η Ελλάδα μπορεί σε 2-3 χρόνια να έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη

Π. Κουρουμπλής: Η Ελλάδα μπορεί σε 2-3 χρόνια να έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη

«Τα τελευταία 15 χρόνια γιγαντώθηκε ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία, διότι υπήρχε μία λογική να υποβαθμιστεί το εθνικό σύστημα υγείας», είπε ο πρώην υπ. Υγείας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην εκπομπή «ανοιχτά μικρόφωνα» του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9.

«Αν συνεχίσουμε εμείς, μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, θα προσληφθούν 20.000 μόνιμο ιατρικό προσωπικό και επαγγελματίες υγείας, με χρήματα που θα βρεθούν στους προϋπολογισμούς», είπε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι με την ενίσχυση του προσωπικού, τον διαγωνισμό για τα ασθενοφόρα και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στη διοίκηση των νοσοκομείων, «Η Ελλάδα τα επόμενα 2-3 χρόνια θα έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη».

«Η ελπίδα θέλει χρόνο, σε 6 μήνες δε μπορεί να κριθεί μία κυβέρνηση, οι αντίπαλοι μας δεν έκαναν τίποτε σε έξι χρόνια», είπε ο πρώην υπ. Υγείας, επαναλαμβάνοντας, ότι η χρέωση των πέντε ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία θα καταργηθεί και το έσοδο θα αναπληρωθεί από μέρος της επιστροφής των 139 εκ. ευρώ, που επιτεύχθηκε μετά από διαπραγμάτευση με τις φαρμακοβιομηχανίες.

«Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί, για να μειωθεί η συμμετοχή των αδυνάτων στο φάρμακο, γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που πλούσιοι και φτωχοί πληρώνουμε την ίδια συμμετοχή και αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί», είπε.

About totritomati