Home / Πολιτική / Π.Καμμένος: Με την κυβερνητική πρόταση δίνεται για πρώτη φορά λύση στα ασφαλιστικά ταμεία

Π.Καμμένος: Με την κυβερνητική πρόταση δίνεται για πρώτη φορά λύση στα ασφαλιστικά ταμεία

Το ασφαλιστικό είναι το προτελευταίο νομοσχέδιο που, πριν από το αγροτικό, δημιουργεί προβλήματα» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι επί του ασφαλιστικού εξελίσσεται ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος με τον κ. Κατρούγκαλο να είναι ανοιχτός σε προτάσεις.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι με την κυβερνητική πρόταση δίνεται για πρώτη φορά λύση στα ασφαλιστικά ταμεία, προσθέτοντας ότι αν δεν γίνουν αλλαγές, το ασφαλιστικό σύστημα δεν θα γίνει ποτέ βιώσιμο, λαμβάνοντας υπόψη και την παράμετρο ότι οι συνταξιούχοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους.

Πρόσθεσε ότι η μάχη της κυβέρνησης δίνεται ώστε να “μην υπάρχει αίμα στις κύριες συντάξεις”, ενώ θεωρεί πολύ σημαντική την αποδοχή, εκ μέρους εργοδοτικών οργανώσεων, της αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι στους δανειστές δίνεται μια πρόταση τεκμηριωμένη και βιώσιμη, σημειώνοντας ότι αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κυβερνούσαν οι προηγούμενες πολιτικές δυνάμεις “που είχαν ως φάρο το πρώτο Μνημόνιο”, τότε οι συντάξεις θα είχαν οδηγηθεί στα 200-250 ευρώ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati