Home / Απόψεις / Πώς το έμβρυο αντιδρά στο τσιγάρο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Πώς το έμβρυο αντιδρά στο τσιγάρο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

μωρά σε υπέρηχο

Πώς το έμβρυο αντιδρά στο τσιγάρο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι αυτές οι εικόνες θα πείσουν πολλές μητέρες

Επιστήμονες στη Βρετανία είναι σε θέση να πιστεύουν ότι θα μπορούν πια όχι μόνο με τα λόγια, αλλά με αδιάψευστες εικόνες να δείξουν στις γυναίκες που καπνίζουν συστηματικά κατά τη διάρκεια της κύησης πώς αντιδρά το έμβρυο στις ουσίες του τσιγάρου μέσα από τη μήτρα.

Επικεφαλής της έρευνας είναι η δρ. Νάγια Ρέισλαντ από το Πανεπιστήμιο του Ντάραμ, η οποία με υπερηχογράφους 4-D κατάφερε να απεικονίσει τις αντιδράσεις των εμβρύων στις ουσίες του τσιγάρου.

Η δρ. Νάγια Ρέισλαντ διαπίστωσε ότι τα έμβρυα των γυναικών που κάπνιζαν περίπου 14 τσιγάρα την ημέρα, παρουσίαζαν έντονη κινητικότητα στο στόμα, ενώ άγγιζαν συνεχώς την περιοχή του στόματος και της μύτης με τα χέρια τους.

Αντιθέτως, όσα δεν εκτίθονταν στις ουσίες του τσιγάρου, παρουσίασαν φυσιολογική συμπεριφορά, χωρίς αυξημένη κινητικότητα στις προαναφερθείσες περιοχές. Η γιατρός παρακολούθησε 20 μητέρες εκ των οποίων οι τέσσερις κάπνιζαν κατά μέσο όρο 14 τσιγάρα την ημέρα.

Η πιλοτική μελέτη ελπίζει να διευρύνει το δείγμα της έρευνας σε περισσότερες γυναίκες ώστε να διαπιστώσει αν πράγματι το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει σημαντικά την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος των εμβρύων.

Η δρ. Νάγια Ρέισλαντ ευχαρίστησε όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν εθελοντικά στην έρευνα και κυρίως τις καπνίστριες. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι τα μωρά όλων αυτών των γυναικών γεννήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας.

ΠΗΓΗ: fevgato.eu

About gus_maverick