Home / Ειδήσεις / Πώς η Google θα μειώσει τους τραυματισμούς πεζών από τα οχήματα χωρίς οδηγό

Πώς η Google θα μειώσει τους τραυματισμούς πεζών από τα οχήματα χωρίς οδηγό

Αντί για μύγες, κολλητική ταινία για πεζούς

Μια πρωτόγνωρη μέθοδο για να αποφεύγονται οι διευρυμένοι τραυματισμοί ανθρώπων που θα πέσουν θύμα τροχαίου ατυχήματος των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό κατοχύρωσε η Google. Ο πεζός θα… κολλάει στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, για να μην τραυματιστεί περισσότερο εκτοξευόμενος από την πρόσκρουση με το αυτοκίνητο στο οδόστρωμα -πολλοί τραυματισμοί αποδίδονται σε αυτή ακριβώς την πτώση και σύμφωνα με την Google, θα μπορούσαν να αποφευχθούν τουλάχιστον όταν εμπλέκεται αυτοκίνητο χωρίς οδηγό.

Η πατέντα της Google ονομάζεται human flypaper, και περιγράφεται ως μια ειδική επίστρωση στο αυτοκίνητο, σαν ταινία διπλής όψης με κόλλα ικανή να συγκρατήσει τον άνθρωπο. Παρά το γεγονός ότι, οι ειδικοί εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου -όπως ότι σε ένα αυτοκίνητο με οδηγό, ο χτυπημένος άνθρωπος κολλημένος στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου δεν θα επέτρεπε στον οδηγό να δει και μπορεί να προκαλούσε νέο ατύχημα-, η Google δέχτηκε συγχαρητήρια επειδή σκέφτηκε και την ασφάλεια των πεζών σε περίπτωση ατυχήματος, πλέον των επιβατών του αυτοκινήτου χωρίς οδηγό.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την ευρεσιτεχνία της η Google είναι η προσκόλληση εντόμων και σκόνης στην ταινία και ο τρόπος που το κάνει περιγράφεται ως ένα τσόφλι αυγού που καλύπτει την κολλητική επιφάνεια και σπάει σε περίπτωση πρόσκρουσης με πεζό.
 

Πάντως, η Google συνεχίζει την εντατική εκπαίδευση των αυτοκινήτων της, προσλαμβάνοντας έμπειρους οδηγούς (με Bachelor και ικανότητα πληκτρολόγησης με ταχύτητα 40 λέξεων το λεπτό).

tech.in.gr

About Kostas Athanasoulis