Home / Περιβάλλον / Πύρινος εφιάλτης στον Ορχομενό

Πύρινος εφιάλτης στον Ορχομενό

Από φωτιά σε φωτιά έτρεχαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Φθιώτιδα και την Βοιωτία καθώς ενώ προσπαθούσαν να ελέγξουν τη μια, ξεσπούσε σε κοντινή απόσταση δεύτερη φωτιά. Όλη τη νύχτα και ιδιαίτερα από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι το πρωί ήταν ένας εφιάλτης, ωστόσο όμως λίγο μετά τις 9 το πρωί όλες οι πύρινες εστίες βρίσκονται υπό έλεγχο.

Την ίδια στιγμή, τραγικός είναι ο απολογισμός στην περιοχή του Ορχομενού καθώς από χθες το μεσημέρι μέχρι χθες το βράδυ καταστράφηκαν αρκετές εκτάσεις χωρίς όμως οι καταστροφές να επεκταθούν σε κατοικημένες περιοχές.

Σήμερα το πρωί, στην περιοχή του Ορχομενού, γίνονται πτήσεις εναέριων μέσων σβήνοντας και τις τελευταίες εστίες, ενώ την ίδια στιγμή τραγικός είναι ο απολογισμός σύμφωνα με τις περιγραφές του δήμαρχου Λουκά Υπερήφανου. «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», σημειώνει ο δήμαρχος τονίζοντας ότι « η πυροσβεστική μπόρεσε να περιορίσει έγκαιρα τη φωτιά πριν φτάσει σε κατοικημένες περιοχές».

Είναι χαρακτηριστικό ότι από χθες το μεσημέρι που εξερράγη φωτιά πήρε αμέσως τρομακτικές διαστάσεις και στην περιοχή συγκεντρώθηκαν δυνάμεις από όλη την Κεντρική Ελλάδα. Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε και ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής, ενώ ο δήμαρχος Ορχομενού ζήτησε να αποσταλούν άμεσα κλιμάκια καταγραφής των ζημιών οι οποίες είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

About totritomati