Home / Ειδήσεις / Πύρινος εφιάλτης για τέταρτη ημέρα στα Δερβενοχώρια

Πύρινος εφιάλτης για τέταρτη ημέρα στα Δερβενοχώρια

Μυρωδιά καμένου σε όλο το λεκανοπέδιο

Αθήνα
Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα ο πύρινος εφιάλτης στα Δερβενοχώρια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο, αλλά και με τους ανέμους που από τα ξημερώματα ενισχύθηκαν προκαλώντας αναζωπυρώσεις έξω από το χωριό Πράσινο. Μυρωδιά καμένου έχει κατακλύσει όλο το λεκανοπέδιο.
Μέσα στα πρώτα τρία 24ωρα η πυρκαγιά έχει κάνει στάχτη πάνω από 5.000 στρέμματα δάσους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά μαίνεται σε δύο βασικά μέτωπα, τα οποία αποτελούνται από πολλές εστίες, μέσα σε χαράδρες κυρίως, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία και κυρίως κοντά στο χωριό Πράσινο.

Το ένα μέτωπο, όπου έχει πέσει και το μεγάλο βάρος των δυνάμεων πυρόσβεσης, είναι ανάμεσα στα χωριά Πράσινο και Πάνακτο, ενώ το άλλο είναι ανατολικά, κοντά στα νταμάρια του Φράγκου, προς την ΤΙΤΑΝ.

Από την Πυροσβεστική πάντως διευκρινίζουν ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Από το πρωί άρχισαν και πάλι ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Καναντέρ και τέσσερα τύπου Πετζετέλ, καθώς και πέντε ελικόπτερα.

Οι επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί, αποτελούνται από 140 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 179 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 100 στρατιώτες, 23 οχήματα των δήμων, 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 17 σκαπτικά μηχανήματα, που ανοίγουν δρόμους στα δύσβατα σημεία και κατασκευάζουν αντιπυρικές ζώνες.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis