Home / Ειδήσεις / Πως λήστεψαν τον σαουδάραβα πρίγκιπα στη Μύκονο

Πως λήστεψαν τον σαουδάραβα πρίγκιπα στη Μύκονο

 Οι ληστές της… Μυκόνου χτυπούν πρίγκιπες και πλούσιους αλλοδαπούς παραθεριστές. Δύο κρούσματα σε μόλις 48 ώρες καταγράφηκαν στο νησί των ανέμων.

Τα χρυσά ρολόγια, κοσμήματα, διαμάντια και άλλα χρυσαφικά, του 31χρονου πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Salhad Al Saud, γόνου της βασιλικής οικογένειας των Saud, που αριθμεί περίπου 15.000 μέλη, έκαναν… φτερά μέσα από την πολυτελή μεζονέτα που είχε νοικιάσει στην περιοχή Ορνός Μυκόνου. Ο πρίγκιπας είχε φθάσει εκεί μαζί με την σύζυγό του και το μόλις 6 μηνών παιδί του. Άγνωστοι τα ξημερώματα της Τρίτης, την ώρα που το πριγκιπικό ζεύγος κοιμόταν, παραβίασαν μπαλκονόπορτα του ισογείου, έφθασαν στον 1ο όροφο από τον οποίο αφαίρεσαν τα πολύτιμα κοσμήματα, αξίας περίπου 150.000 ευρώ και διέφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Το οξύμωρο είναι πως στον περίβολο του σπιτιού υπήρχε φύλακας ασφαλείας μαζί με σκύλο, ενώ ήταν η πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων φύλαξης της οικίας.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τον ίδιο τον πρίγκιπα όταν ξύπνησε το πρωί. Το συγκεκριμένο οίκημα δεν διαθέτει κλειστό κύκλωμα καμερών, με τους αστυνομικούς να αναζητούν υλικό καταγραφής από κοντινές οικίες.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί λίγες ώρες νωρίτερα στο παραθαλάσσιο θέρετρο Αλεομάνδρα, όταν άγνωστοι δράστες εισέβαλλαν σε απομονωμένη πολυτελή κατοικία που είχε νοικιάσει μία 29χρονη Γαλλίδα. Οι δράστες που φαίνεται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις του «στόχου», είχαν διαπιστώσει πως η ένοικος έλειπε κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, όπου πήγαινε για να κάνει το μπάνιο της και να διασκεδάσει στα γνωστά beach bar της περιοχής. Όταν εκείνη έφυγε για την εξόρμησή της στις κοντινές παραλίες, οι δράστες παραβίασαν την είσοδο και άρχισαν να αναζητούν ότι πολύτιμο είχε το εσωτερικό του σπιτιού.

Οι διαρρήκτες κατόρθωσαν να αρπάξουν περίπου 30.000 ευρώ σε μετρητά, περίπου 5.000 δολάρια, 3.000 λίρες Λιβάνου, όπως χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας περίπου 150.000 ευρώ. Όταν η νεαρή κοπέλα επέστρεψε είδε λεηλατημένη την κατοικία, και δεν βρήκε τίποτα από τα χρήματα και κοσμήματα που είχε φέρει μαζί της. Και τις δύο περιπτώσεις ερευνούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί, ωστόσο αναμένεται να έρθουν συνάδελφοί τους από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, ενώ κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αναμένεται να εξερευνήσουν τους τόπους των διαρρήξεων αναζητώντας γενετικό υλικό, αποτυπώματα και ίχνη των δραστών.

Πηγή: protothema.gr

About Vassilis Batzis