Home / Παράξενα / Πυρηνικά χτυπούν… τον Λευκό Οίκο -τουλάχιστον, σε βορειοκορεατικό κανάλι

Πυρηνικά χτυπούν… τον Λευκό Οίκο -τουλάχιστον, σε βορειοκορεατικό κανάλι

Ο Κιμ πατά, ποιητική αδεία, το κουμπί

Ουάσινγκτον

H ρητορική της Βορείου Κορέας απέναντι στις ΗΠΑ και την «κυβέρνηση μαριονέτα» της Νοτίου Κορέας είναι άτεγκτη -και οι τόνοι στις δηλώσεις από την Πιόνγκγιανγκ ακολουθούν το θερμόμετρο στη χερσόνησο. Νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε στην επίσημη τηλεόραση DPRK δείχνει τι περιμένει την Ουάσινγκτον αν συνεχίσει την ίδια στάση: Βορειοκορεατικός πύραυλος φέρνει πυρηνικό όλεθρο στο Λευκό Οίκο…

Το βίντεο, διάρκειας περίπου τεσσάρων λεπτών, μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (όπως μεταδίδουν μεταξύ άλλων ο Guardian ή η USA Today) και ξεκινά με μία ανασκόπηση των σχέσεων της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ από τη δεκαετία του ’50.

Στο τέλος αυτής της πορείας, διατυπώνεται ξεκάθαρα η απειλή για το ποια θα είναι η κατάληξη εάν δεν υπάρξει αλλαγή στάσης: Πυρηνικό χτύπημα στην καρδιά των ΗΠΑ, η οποία θα μετατραπεί σε έρημο.

Δεν χρειάζεται γνώση κορεατικών για να καταλάβει ο θεατής ότι η πορεία επτά αιώνων είναι γραμμική. Αυτό είναι και μέρος του νοήματος: Η νυν ηγεσία συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα στον ίδιο αγώνα, το οποίο θα κάνει μέχρι τέλους.

Και σε κάθε περίπτωση, την έλλειψη γνώσης κορεατικών αντισταθμίζουν η μουσική και οι εκρήξεις στο βίντεο (παρά τα όχι και εντελώς τελευταίας αιχμής ειδικά εφφέ, σίγουρα σε αντίθεση με τις πυρηνικές δυνατότητες της Βορείου Κορέας).

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis