Home / Πολιτική / Πρώτη κοινοβουλευτική «μονομαχία» Τσίπρα – Μητσοτάκη

Πρώτη κοινοβουλευτική «μονομαχία» Τσίπρα – Μητσοτάκη

Αθήνα

Την πρώτη τους αντιπαράθεση στη Βουλή έχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι η πρώτη εμφάνισή του στη Βουλή υπό την νέα του ιδιότητα και αναμένεται να δώσει το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα τηρήσει η ΝΔ έναντι της κυβέρνησης.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει σύντομα να ψηφίσει το σχέδιο για το ασφαλιστικό. Παράλληλα, επιθυμεί να καταδείξει σε όσους αντιδρούν στη μεταρρύθμιση -και κυρίως στους αγρότες- ότι τα μέτρα είναι αναγκαία.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ρίξει εκ νέου το «γάντι» στον πρόεδρο της ΝΔ ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό, ενώ θα κατηγορήσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να σηκώσει το «γάντι», καταγγέλλοντας την κυβερνητική πρόταση. Επιπλέον, θα περιγράψει με μελανά χρώματα το αποτέλεσμα των χειρισμών της κυβέρνησης στην οικονομία, μιλώντας για δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

About admin