Home / Ειδήσεις / Πρόταση 160 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του Hilton από την εταιρεία Blackstone

Πρόταση 160 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του Hilton από την εταιρεία Blackstone

Μεγάλα και σημαντικά deals με επίκεντρο τον τουρισμό αναμένεται να προκύψουν το προσεχές διάστημα.

Κορυφαία funds και ξενοδοχειακές αλυσίδες ερίζουν για την απόκτηση συγκροτημάτων και εκτάσεων, και τους επόμενους μήνες αναμένονται εξελίξεις που εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κίνηση της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Blackstone, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», κατέθεσε πρόσφατα πρόταση ύψους 160 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank για την εξαγορά του Hilton της Αθήνας.

Όπως αναφέρουν πηγές στην εφημερίδα, ο ελληνικός τραπεζικός όμιλος έχει εγγράψει το ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας για ποσό ύψους 170 εκατ. ευρώ και όλα αναμένονται να ξεκαθαρίσουν μετά την ολοκλήρωση των stress tests των τραπεζών.

image.ashx

Πρέπει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο η Blackstone αγόρασε το Hilton Hotels Corp., δηλαδή την 4η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στον κόσμο, έναντι 26 δισ. δολαρίων! Πρόκειται για την υψηλότερη σε αξία εξαγορά ξενοδοχειακής εταιρείας στην ιστορία της τουριστικής βιομηχανίας. Οι επιτελείς του αμερικανικού κολοσσού χαρακτηρίζουν το ξενοδοχείο της Αθήνας ως landmark hotel, που αναμένεται να προσδώσει επιπλέον κύρος στο χαρτοφυλάκιό τους.

Σημειώνεται ότι η Blackstone Group αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου παγκοσμίως, έχοντας υπό διαχείριση ενεργητικό αξίας 88 δισ. δολαρίων.

Ειδικότερα, η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 100.000 ξενοδοχειακά δωμάτια σε Αμερική και Ευρώπη, αφού τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται έντονα στις αγοραπωλησίες της τουριστικής βιομηχανίας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Stephen A. Schwarzman, με 10,8 δισ. δολάρια προσωπική περιουσία, βρίσκεται στην 35η θέση της λίστας του «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Η Blackstone είναι γνωστή στη χώρα μας κυρίως λόγω του 20,4% που κατέχει εδώ και μερικούς μήνες στη Lamda Development.

 

Πηγή: zougla.gr

About maryav