Home / Πολιτική / «Πρόσκληση» Χατζησωκράτη στο Ποτάμι για νέο πολυκομματικό φορέα

«Πρόσκληση» Χατζησωκράτη στο Ποτάμι για νέο πολυκομματικό φορέα

Γέφυρες στο Ποτάμι για τη συνδιαμόρφωση νέου πολυκομματικού φορέα έριξε μέσω του ΣΚΑΪ το μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Χατζησωκράτης.

«Η υπόθεση της ενιαίας έκφρασης του διάσπαρτου πολιτικού χώρου, που ορίζεται από την αντίθεση προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Χατζησωκράτης.

Σύμφωνα με το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ το χώρο αυτό «εκφράζουν αυτή τη στιγμή μεμονωμένοι ενεργοί πολίτες, κινήσεις και κόμματα του χώρα. Για την υπόθεση αυτή, στην οποία συμμετέχουν μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στην οποία συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και οι κινήσεις πολιτών, το Ποτάμι έχει θέση και ρόλο».

«Θα πρέπει να στοχεύσουμε στο να διαμορφώσουμε ένα ομοσπονδιακό, πολυκομματικό φορέα, πρόκειται για ευρύχωρο σχήμα, όπου διαφορετικά ρεύματα μπορούν να συνυπάρχουν με τελικό στόχο τη σύνθεση. Ο φορέας αυτός πρωταρχικά θα αντιπαρατεθεί στη συντηρητική παράταξη και τον αριστερό λαϊκισμό» τόνισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζησωκράτης, «είναι αυτονόητη η θέση του Θεοδωράκη για την ύπαρξη συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων για τα μείζονα προβλήματα, μόνο πάνω σε αυτό μπορεί να χτιστεί οποιαδήποτε σύγκλιση. Οι επικεφαλής του χώρου αυτού οφείλουν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να παραμερίσουν τις όποιες προσωπικές και παραταξιακές εμμονές.»

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/307050/prosklisi-hatzisokrati-sto-potami-gia-neo-polukommatiko-forea-/#ixzz408PykKtb
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

About totritomati