Home / Ελλάδα / Πρόθυμος δηλώνει ο Σαμαράς να μπει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Πρόθυμος δηλώνει ο Σαμαράς να μπει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε στο Bloomberg πρόθυμος να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αναφέροντας πως στόχος είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
«Αν το σχέδιο είναι να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, θα παράσχουμε στήριξη», ανέφερε, προσθέτοντας πως η «έξοδος θα σηματοδοτήσει μια ολοκληρωτική καταστροφή». Ο Αντώνης Σαμαράς αμφισβήτησε την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να διατηρήσει τη χώρα στο ευρώ και πρόσθεσε πως «η μόνη βιώσιμη οικονομική πορεία για την Ελλάδα είναι να παραμείνει στο ευρώ». Ο πρωθυπουργός, όπως είπε, «κάνει μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να σύρει την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη».

«Χρειαζόμαστε την Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται εμάς», τόνισε και δήλωσε αισιόδοξος πως τη Δευτέρα, μετά το δημοψήφισμα, «θα είμαστε όλοι Ευρωπαίοι».

Ο Αντώνης Σαμαράς ισχυρίστηκε πως ο πρωθυπουργός «συνειδητά μπερδεύει τους ανθρώπους προσπαθώντας να τους πείσει να πουν “όχι”, να απορρίψουν μια πολύ βαριά συμφωνία», την οποία, όπως είπε, έχει ήδη αποδεχτεί. Σημειώνεται πως το βασικό αίτημα της κυβέρνησης και η βασική διαφωνία της με τους ευρωπαίους δανειστές για την επίτευξη συμφωνίας ήταν το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, ζήτημα που οι ευρωπαίοι αρνούνταν να βάλουν στο τραπέζι.

Σήμερα το ΔΝΤ με μια έκθεση – κόλαφο επισημαίνει πως η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι ένα κούρεμα χρέους, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο το βαθύ χάσμα των πιστωτών για την Ελλάδα επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο στην, επίμαχη, έκθεση του ΔΝΤ για τη (μη) βιωσιμότητα του χρέους που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το απόγευμα.

Στη συνέντευξή του στο Bloomberg ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για«θυσίες του ελληνικού λαού« και τόνισε πως «η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει». «Σε δυόμισι χρόνια, η κυβέρνησή μου είχε κατορθώσει να βγάλει την Ελλάδα από τα τεράστια ελλείμματα και να τη φέρει σε πρωτογενή πλεονάσματα. Σύραμε την Ελλάδα έξω από την ύφεση και τη βάλαμε στην ανάκαμψη. Σταθεροποιήσαμε τη χώρα και την οικονομία της. Και μπορούμε να το ξανακάνουμε, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει και να ευημερήσει μέσα στην Ευρωζώνη», τόνισε.

«Έχουμε πληρώσει ένα πολύ υψηλό τίμημα επειδή διατηρούσαμε, για πολλές δεκαετίες, ένα μεγάλο, αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα, σε βάρος του ιδιωτικού τομέα» ενώ επέρριψε ευθύνες και στους δανειστές, συμπληρώνοντας πάντως ότι «οι Έλληνες δεν έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Ε.Ε. και το ευρώ».

«Και τώρα δημιουργούμε μία πλατφόρμα ενότητας για το “ναι στο δημοψήφισμα. Η πλατφόρμα του “ναι” είναι μία μη κομματική, δημοκρατική ομπρέλα. Είναι μια πλατφόρμα ενότητας υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Είναι μία πλατφόρμα ενότητας υπέρ της Ευρώπης. Και φέρνει μαζί ανθρώπους από όλες τις πολιτικές παρατάξεις» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Επιπλέον χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα» το ότι οι «κακοί Ευρωπαίοι είναι εναντίον των Ελλήνων» και τόνισε ότι το δίλημμα είναι ευρώ εναντίον δραχμής.

«Αν πάμε πίσω στη δραχμή, αυτό θα σκοτώσει τον αγροτικό τομέα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους νέους ανθρώπους με το Erasmus, τα start – ups. Αυτό όλα θα ήταν ό,τι χειρότερο» πρόσθεσε.

About totritomati