Home / Ειδήσεις / Πρωτοβουλίες φαρμακοποιών για την ομαλή διακίνηση των φαρμάκων

Πρωτοβουλίες φαρμακοποιών για την ομαλή διακίνηση των φαρμάκων

Σειρά επαφών με τους θεσμικούς φορείς του χώρου του φαρμάκου ξεκινά από αύριο Τετάρτη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του προεδρείου των φαρμακοποιών με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα των πληρωμών των φαρμακείων.

Αμέσως μετά το ΔΣ του ΠΦΣ, θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ενώ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί έχουν αποστείλει πρόσκληση προς τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων, τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πραγματοποίηση σύσκεψης την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 14:00 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΠΦΣ.

« Η συστράτευση όλων των θεσμικών οργάνων διακίνησης του φαρμάκου στην αγορά, είναι απαραίτητη. Μέχρι σήμερα χάρη στις προσπάθειες της βιομηχανίας, των φαρμακαποθηκών και των φαρμακοποιών, αλλά και του κόσμου που ανταποκρίθηκε ψύχραιμα στις κρίσιμες αυτές ώρες, η αγορά λειτούργησε ομαλά. Οι προσπάθειες όλων μας επικεντρώνονται στο να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος.

 

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500010682#ref=latestarticles

About basilis progressive