Home / Ειδήσεις / Προχωρά η πιλοτική εγκατάσταση των «έξυπνων» μετρητών ρεύματος

Προχωρά η πιλοτική εγκατάσταση των «έξυπνων» μετρητών ρεύματος

Σε 200 χιλιάδες νοικουριά

Αθήνα
Και οι τρεις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης ρεύματος πιλοτικά σε 200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ που προκήρυξε το διαγωνισμό, η Επιτροπή Αξιολόγησης έκρινε πως οι προσφορές και των τριών σχημάτων (ένωση εταιριών CMEC-Microdata, Intracom Telecom και ένωση εταιριών ΟΤΕ-Intrakat-Intrasoft International) πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές που τέθηκαν στη διακήρυξη και θα συνεχίσει το έργο της, με την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών.

Οι «έξυπνοι» μετρητές παρέχουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα τηλεμέτρησης της κατανάλωσης χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση υπαλλήλου στο σημείο του μετρητή, ενημέρωσης των καταναλωτών σε πραγματικό χρόνο για το ύψος της κατανάλωσης ή ακόμη και εφαρμογής διαφορετικών τιμολογίων στη διάρκεια του 24ώρου ανάλογα με το κόστος.

Οι νέου τύπου μετρητές θα περιορίσουν επίσης τις ρευματοκλοπές. Η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος στο σύνολο των καταναλωτών αποτελεί υποχρέωση με βάση την Κοινοτική νομοθεσία.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis