Home / Αυτοκίνητο / Προς τα κάτω πέφτει η μετοχή της VW

Προς τα κάτω πέφτει η μετοχή της VW

Σημαντικές απώλειες καταγράφει σήμερα η μετοχή της Volkswagen, χάνοντας επιπλέον 3 δισεκ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή της αξία, μετά την παραδοχή ότι είχε υποεκτιμήσει την κατανάλωση καυσίμων σε κάποια οχήματα, ανοίγοντας νέο μέτωπο στο σκάνδαλο που αρχικά επικεντρώθηκε στην παραποίηση των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε αργά χθες ότι είχε υποεκτιμήσει την κατανάλωση καυσίμου σε έως 800.000 οχήματα στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι η οδήγηση των εν λόγω οχημάτων κοστίζει περισσότερο απ’ ο,τι πίστευαν οι ιδιοκτήτες τους.

Οι αποκαλύψεις ? που έδωσαν μια νέα διάσταση στην κρίση η οποία προηγουμένως είχε επικεντρωθεί στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ? είναι οι πρώτες που απειλούν να πλήξουν σοβαρά τις πωλήσεις οχημάτων της VW από το ξέσπασμα του σκανδάλου, σύμφωνα με αναλυτές.

Ο αντίκτυπος του σκανδάλου δεν έχει ακόμα επηρεάσει ιδιαίτερα στις πωλήσεις της εταιρίας ? αν και ήταν η μοναδική γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που ανακοίνωσε μείωση στις ταξινομήσεις οχημάτων στη Γερμανία τον Οκτώβριο.

Στις 12:03 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της υποχωρούσε 8,6% στα 101,45 ευρώ.

About m bonsu