Home / Ειδήσεις / Προετοιμασία από το Μέγαρο Μαξίμου για την ψήφιση των μέτρων

Προετοιμασία από το Μέγαρο Μαξίμου για την ψήφιση των μέτρων

«Πολιτικό μασάζ» βουλευτών

Αθήνα
Το έδαφος για την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, καθώς και του «μηχανισμού εξισορρόπησης τυχόν αποκλίσεων» προετοιμάζει τη Μεγάλη Εβδομάδα η κυβέρνηση, καθώς μετά το Πάσχα θα διεξαχθούν οι κρίσιμες ψηφοφορίες.

Της ψήφισης των μέτρων αναμένεται να προηγηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα συζητηθούν οι όποιες ενστάσεις.

Ήδη, το Μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει το «πολιτικό μασάζ» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που «φλερτάρουν» με την διαφοροποίηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις πρώτες διερευνητικές επαφές δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που να οδηγήσει ακόμη και σε καταψήφιση των μέτρων.

Για παράδειγμα, η κριτική που εκφράζουν οι «53+», θεωρείται σημαντική μεν, αλλά εκτιμάται πως δεν θα μεταφραστεί σε αρνητική ψήφο στα μέτρα.

Κι αυτό διότι, αφενός άτυπος επικεφαλής της ομάδας θεωρείται ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφετέρου επειδή εκτιμάται ότι η κριτική προς την ηγεσία είναι περισσότερο πολιτική, παρά ότι υπάρχει πραγματική διάθεση «υπονόμευσης» της προσπάθειας της κυβέρνησης.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι μεταξύ των 153 βουλευτών της συγκυβέρνησης που διαμηνύουν ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν αυτά τα νομοσχέδια.

Σε αυτούς, το Μέγαρο Μαξίμου έχει διαμηνύσει ότι διαφοροποίηση σε κρίσιμες ψηφοφορίες ισοδυναμεί με διαγραφή και υποδεικνύει το δρόμο που επέλεξε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δηλαδή την παραίτηση πριν από την ψηφοφορία.

Σε κάθε περίπτωση, χρόνος για διαβουλεύσεις με τους διαφωνούντες υπάρχει, καθώς η ψήφιση των νομοσχεδίων έχει μετατεθεί για μετά το Πάσχα.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis