Home / Ελλάδα / Προβόπουλος: Όχι σε εκλογές, να μπει τέλος στην αβεβαιότητα

Προβόπουλος: Όχι σε εκλογές, να μπει τέλος στην αβεβαιότητα

Ηχηρό «σήμα» κινδύνου για τον αντίκτυπο που έχει στην οικονομία η αβεβαιότητα που προκαλεί η καθυστέρηση της αξιολόγησης απέστειλε το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην διοικητής τηςΤραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Προβόπουλος προειδοποίησε πως είναι αδύνατη η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση, όσο υπάρχει ασυνέχεια στο πολιτικό σύστημα. «Ήμουν έξι χρόνια διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και συνεργάστηκα με οκτώ υπουργούς Οικονομικών», εξήγησε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα διεμήνυσε πως η αβεβαιότητα «υπονομεύει» την οικονομία.

Ο κ. Προβόπουλος τάχθηκε κατά της λύσης της προσφυγής της χώρας στις κάλπες, ενώ παρομοίασε με «κόλαση» το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στην δραχμή, κάνοντας παράλληλα λόγο για εχθρικό κλίμα για τις επενδύσεις.

«Για να κόψει μια κεντρική τράπεζα δραχμές, χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο. Την ίδια στιγμή το ευρώ, ως σκληρό νόμισμα θα έχει αποσυρθεί από την αγορά. Επτά χρόνια ζούμε στους ρυθμούς της λιτότητας και δεν υπάρχει πρόοδος και μιλάμε ακόμα για Grexit», σημείωσε ο κ. Προβόπουλος.

Αποκάλυψε ότι είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα γινόταν δεκτό το αίτημά του για «κούρεμα» του χρέους, ενώ δήλωσε ότι έγινε απαισιόδοξος, όταν άκουσε πως υπουργός Οικονομικών θα αναλάμβανε ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Όλοι λένε ότι ήταν μοιραίο πρόσωπο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, τονίζοντας ότι είχε προειδοποιήσει για την αύξηση του ελλείμματος και κατέκρινε τις παροχές των πρώτων μηνών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, εκείνη την περίοδο, κάνοντας λόγο για λάθος οικονομική πλατφόρμα.

Για τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα εκτός Σένγκεν, υπογράμμισε ότι θα ήταν μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό και τη χώρα γενικότερα, λέγοντας πω «εάν δημιουργηθούν συνθήκες ενάρετου κύκλου, όλα θα γίνουν πολύ εύκολα, αλλιώς θα βράζουμε στο ζουμί μας».

 

Πηγή:Insider.gr

About Vassilis Batzis