Home / Προτεινόμενα / Πραγματικά μέρη που μοιάζουν λες και βγήκαν από παραμύθι

Πραγματικά μέρη που μοιάζουν λες και βγήκαν από παραμύθι

Ακόμη και σήμερα, υπάρχουν μέρη που μοιάζουν λες και έχουν βγει από κάποιο παραμύθι, τα οποία είναι πέρα για πέρα αληθινά. Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί δέκα από αυτά τα υπέροχα μέρη…

Στις μέρες μας θα περίμενε κανείς ότι δεν θα υπήρχαν, πλέον, στην πραγματικότητα παραμυθένια μέρη, παρά μόνο στη σφαίρα της φαντασίας ή έστω στο πανί του κινηματογράφου. Για καλή μας τύχη, όμως, όχι μόνο υπάρχουν, αλλά μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαμε να τα επισκεφτούμε όλα. Επειδή αυτό, όμως, δεν φαντάζει και τόσο εύκολο, ας αρκεστούμε σε ένα σύντομο φωτογραφικό ταξίδι. Μέσα από τον φωτογραφικό φακό μπορούμε να ταξιδέψουμε νοερά εκεί, ακόμη κι αν πολλά από αυτά βρίσκονται πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Ας τα απολαύσουμε…

Η λίμνη Bled
Η λίμνη του χωριού Bled στη βορειοδυτική Σλοβενία μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Το σήμα κατατεθέν του μικρού χωριού είναι το νησάκι στο κέντρο της λίμνης, πάνω στο οποίο βρίσκεται μια πανέμορφη εκκλησία. Τα ήσυχα νερά της λίμνης και τα καταπράσινα έλατα με φόντο τις Σλοβένικες Άλπεις δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο. Τα χιόνια τον χειμώνα ολοκληρώνουν το υπέροχο σκηνικό.

640px-bled_island_july_2005.jpg

Το κάστρο Neuschwanstein

Το κάστρο Neuschwanstein είναι παλάτι του 19ου αιώνα, το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο έξω από το χωριό Χοχενσβάνγκαου της νοτιοδυτικής Βαυαρίας στη Γερμανία. Κατασκευάστηκε επί μερών του βασιλιά Λουδοβίκου Β΄ της Βαυαρίας με χρήματα από τη δική του περιουσία.

Μετά το θάνατο του βασιλιά το 1886, το κάστρο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και από τότε το έχουν επισκεφθεί πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωποι. Το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης της Ντίσνεϋλαντ βασίστηκε στο σχέδιο του ανακτόρου Neuschwanstein.

640px-neuschwanstein_castle_loc_print_rotated.jpg

Η παλιά πόλη του Κολμάρ
Το Κολμάρ είναι μια μικρή πόλη της Αλσατίας στη βορειοανατολική Γαλλία, η οποία ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα μ.Χ. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι η παλιά πόλη γνωστή και ως Μικρή Βενετία (στα γαλλικά Petite Venice). Συγκεκριμένα, ένα τμήμα της παλιάς πόλης σφύζει από παλιά παραδοσιακά κτίρια που βρίσκονται χτισμένα στις όχθες των καναλιών του ποταμού Λάουχ. Στο παρελθόν η περιοχή ήταν κέντρο διάφορων εμπορικών δραστηριοτήτων και πιο συγκεκριμένα των κρεοπωλών, των ψαράδων και των βυρσοδεψών.

 

colmar.jpg

Το μοναστήρι Taktsang

Το μοναστήρι Taktsang, γνωστό και ως η φωλιά της τίγρης, είναι ένας ιερό τέμπλο των Βουδιστών των Ιμαλαΐων το οποίο βρίσκεται στη βραχώδη περιοχή της κοιλάδας του Πάρο στο Μπουτάν. Ο πρώτος ναός φέρεται να κατασκευάστηκε το 1692, στο σημείο όπου, όπως λέγεται, ο γκουρού Padmasambhava διαλογίστηκε για τρία χρόνια, τρεις μήνες, τρεις εβδομάδες, τρεις μέρες και τρεις ώρες τον 8ο αιώνα.

 

640px-taktshang_edit.jpg

 

Η σκοτεινή θαμνοστοιχία

Η σκοτεινή θαμνοστοιχία, από το αγγλικό “Dark Hedges”, είναι ένας όμορφος δρόμος με δέντρα οξιάς στην Βόρεια Ιρλανδία. Αυτή η πανέμορφη λεωφόρος φυτέυτηκε πάνω από 200 χρόνια πριν από την οικογένεια Stuart για να διακοσμήσει την είσοδο της οικίας της, του λεγόμενου Gracehill House.

Σήμερα είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της χώρας που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Το τοπίο έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς ζωγράφους και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη των φωτογράφων γάμου.

dark.jpg

Η Κάζα Μπατλιό

Το σπίτι Μπατλιό στη Βαρκελώνη είναι ένα από τα πιο διάσημα κτίρια στο κέντρο της Καταλανικής πρωτεύουσας. Όπως τα περισσότερα όμορφα κτίρια της πόλης, έτσι και η Κάζα Μπατλιό, είναι ένα από τα πολλά αριστουργήματα του Γκαουντί και όπως όλα τα έργα του χαρακτηρίζεται από μοντερνισμό και αρτ νουβό. Η οροφή του κτιρίου έχει αψιδωτό σχήμα και μοιάζει με πλάτη δράκου. Σύμφωνα με μια θεωρία, ο πυργίσκος με τον σταυρό, στην αριστερή πλευρά του κτιρίου, είναι η λόγχη του Αγίου Γεωργίου, βυθισμένη στην ουρά του δράκου.

Το σπίτι αυτό αρχικά σχεδιάστηκε για μια οικογένεια της μεσαίας τάξης. Λόγω του κεντρικού σημείου και της όμορφης αισθητικής της, η Κάζα Μπατλιό λειτουργεί σήμερα ως χώρος πολλαπλών χρήσεων φιλοξενώντας ορισμένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της πόλης.

640px-casa_batllo_01new.jpg

Οι αρχαίες σπηλιές της Καππαδοκίας

Η Καππαδοκία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η χώρα των όμορφων αλόγων, σύμφωνα με την απόδοση του ονόματος της από τα Περσικά, είναι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της ανατολικής Μικράς Ασίας. Οι αρχαίες σπηλιές της Καππαδοκίας (Cappadocia Ancient Cave Dwellings) είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της περιοχής.

Οι σπηλιές αυτές αποτέλεσαν στο παρελθόν κατοικίες, όπως ακριβώς και οι σπηλιές των χίπις στα Μάταλα. Πόλεις, αυτοκρατορίες, και διαφορετικές θρησκείες άκμασαν και παράκμασαν γύρω από αυτόν τον μοναδικό υπόγειο παράδεισο. Οι σπηλιές της Καππαδοκίας χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από τους πρώτους χριστιανούς ως καταφύγιο στις επιδρομές των Ρωμαίων. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 200 υπόγεια χωριά με τούνελ και μυστικά περάσματα, αρχαίους ναούς και την ιστορία κάθε πολιτισμού που πέρασε από την περιοχή.

tatlarin_01.jpg

Η εκκλησία Las Lajas

Η γοτθικού ρυθμού εκκλησία Λας Λάχας βρίσκεται στη Νότια Κολομβία και συγκεκριμένα μέσα στο φαράγγι του ποταμού Guaitara. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1949 μετά από 33 ολόκληρα χρόνια. Πρόκειται για έναν πανέμορφο Καθεδρικό Ναό, που πολλοί χαρακτηρίζουν παραμυθένιο.

Σύμφωνα με τον μύθο, μια γυναίκα ονόματι Maria Mueses de Quiñones να κάθεται σε ένα βράχο όταν η κωφάλαλη κόρη της, μίλησε για πρώτη φορά περιγράφοντας την μυστηριώση εμφάνιση μιας γυναίκας. Λίγο αργότερα, βρέθηκε μια μυστηριώδης εικόνα της Παναγίας σε έναν τοίχο του σπηλαίου. Αυτή ήταν και η αφορμή για την κατασκευή του ναού.

768px-santuario_las_lajas.jpg

Το εθνικό παλάτι Πένα

Το εθνικό παλάτι Πένα είναι ένα ρομαντικό παλάτι στην παροικία São Pedro de Penaferrim, στην περιοχή Sintra, της ευρύτερης περιοχής της Λισαβόνας της Πορτογαλίας. Το ανάκτορο στέκει επιβλητικό στην κορυφή ενός λόφου και είναι ορατό από την Πορτογαλική πρωτεύουσα και την γύρω περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό του Ρομαντισμού του 19ου αιώνα και αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Η ιστορία του παλατιού ξεκινά τον Μεσαίωνα όταν χτίστηκε ένα παρεκκλήσι αφιερωμένο στην Παναγία, στην κορυφή του λόφου πάνω από την περιοχή Sintra. Κι εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, η κατασκευή ξεκίνησε μετά από μια εμφάνιση της Παναγίας.

640px-pena_national_palace.jpg

Τα Προμ

Τα Προμ είναι ένας παραμυθένιος ναός στην περιοχή Σιέμ Ριπ της Καμπότζης, στην Νοτιοανατολική Ασία. Χαρακτηριστικό του ναού είναι ότι καλύπτεται από ζούγκλα με τεράστια δέντρα που βρίσκονται ακόμη και μέσα στα κτίρια.

Πρόκειται για ένα μέρος μοναδικό, πραγματικά βγαλμένο από ταινία. Αυτό που εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα τρομάζει είναι η έντονη και περίεργη βλάστηση. Καταπληκτικά, πανύψηλα δέντρα με τεράστιους κορμούς φυτρώνουν παντού, ακόμη και ανάμεσα στα μνημεία και τους ναούς του συγκροτήματος, προκαλώντας δέος.

ta_prohm_angkor_giant_tree.jpg

 

About m bonsu