Home / Πολιτική / Ποροσένκο: Μαχαιριά στην πλάτη τα επεισόδια στο κοινοβούλιο

Ποροσένκο: Μαχαιριά στην πλάτη τα επεισόδια στο κοινοβούλιο

O πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο περιέγραψε τις συγκρούσεις που συγκλόνισαν σήμερα το Κίεβο ως μια ενέργεια κατά της Ουκρανίας οι δράστες της οποίας πρέπει να τιμωρηθούν.

«Επρόκειτο για μια μαχαιριά στην πλάτη. Πώς αλλιώς μπορείς να περιγράψεις τα γεγονότα μετά την ψηφοφορία στο Βέρκοβνα Ράντα (σ.σ το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας);» δήλωσε ο Ποροσένκο σε μια τηλεοπτική δήλωση.

«Επρόκειτο για μια αντιουκρανική ενέργεια οι ηθικοί αυτουργοί της οποίας? πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Πέτρο Ποροσένκο επιπλέον διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο της συνταγματικής τροπολογίας που εγκρίθηκε στην πρώτη ανάγνωση δεν ορίζει ένα ειδικό καθεστώς για την περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

«Το σχέδιο της τροπολογίας δεν προβλέπει ένα ειδικό καθεστώς για το Ντονμπάς» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο το ειδικό καθεστώς αποτελεί μια «κοινοτοπία» και ένα στοιχείο προπαγάνδας κατά των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων και του προέδρου.

Από την πλευρά της η Μόσχα εξέφρασε την ανησυχία της για τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας σήμερα, ωστόσο θεωρεί τα γεγονότα αυτά εσωτερική υπόθεση της Ουκρανίας, όπως είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

About totritomati