Home / Ειδήσεις / Πολιτικό μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη

Πολιτικό μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη

Εκδήλωση – πολιτικό μνημόσυνο τελέστηκε την Κυριακή στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη. «Στο πρόσωπό του τιμάμε μια ολόκληρη γενιά κομμουνιστών που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία του ΚΚΕ, ολόκληρου του λαϊκού κινήματος της χώρας μας» τονίστηκε από τους ομιλητές.
Ο Γιώργος Χαρίτος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ πραγματοποιώντας κεντρική ομιλία, επισήμανε: «Δέκα χρόνια μετά το θάνατό του ο σύντροφος Χαρίλαος είναι πάντα μαζί μας. Ζωντανός στις μνήμες αλλά και στις καρδιές μας».

Ο κ. Χαρίτος, τόνισε ακόμα πως στο πρόσωπό του, τιμάμε μια ολόκληρη γενιά κομμουνιστών που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία του ΚΚΕ, ολόκληρου του λαϊκού κινήματος της χώρας μας.

Ολόκληρη η ζωή του, συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτος, ταυτίζεται με την πορεία του ΚΚΕ, που υπηρέτησε επί 76 ολόκληρα χρόνια, ο Χαρίλαος Φλωράκης πολέμησε την αστική πολιτική, όπως κι αν εκφραζόταν σε κάθε περίοδο.

Νωρίτερα χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Θοδωρής Αναπλιώτης, γραμματέας του Συμβουλίου περιοχής της ΚΝΕ και μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα υποστήριξε ότι «με σεβασμό και υπηρηφάνεια στεκόμαστε μπροστά στην ιστορία του Κόμματός μας, την ηρωϊκή μορφή του σ. Χαρίλαου Φλωράκη και μιας ολόκληρης γενιάς, όχι απλά για να κάνουμε ένα μνημόσυνο αλλα για μας είναι οδηγός δράσης και στάσης στις σημερινές συνθήκες, σε κάθε μεγαλύτερη ή μικρότερο αγώνα, στην καθημερινή κοπιαστική δουλειά».

Στην εκδήλωση αποδόθηκαν τραγούδια και ποιήματα, διαβάστηκε απόσπασμα από την ιστορική διαθήκη του Χαρίλαου Φλωράκη, ενώ ανθοδέσμη στον τάφο του κατέθεσαν εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας και εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Θανάσης Χαστάς.

πηγή Tvxs

About m bonsu