Home / Ειδήσεις / Πολάκης: Οι θεσμοί έκαναν βήμα πίσω

Πολάκης: Οι θεσμοί έκαναν βήμα πίσω

«Οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία που λέει ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ πρόσθετης λιτότητας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συμφωνία στο Eurogroup σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ χθες στον Βύρωνα χθες.

Ο κ. Πολάκης είπε επίσης, ότι ακόμη και «εάν υπάρξει νομοθέτηση κάποιων μέτρων», θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη και «θα προβλέπεται ισόποση ανακούφιση, από άλλα μέτρα» και πρόσθεσε, πως «τα όποια μέτρα παρθούν για το 2019 και έως το 2025 είναι κενό γράμμα εάν δεν υπάρχει ταυτόχρονη, στο επόμενο Eurogroup, ρύθμιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων που έχουν να κάνουν με το χρέος».

Σημείωσε επίσης, ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει ενίσχυση ώστε 3 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα που θα επενδυθούν για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας.

«Οι θεσμοί έκαναν βήμα πίσω», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, και εκτίμησε ότι «υπήρχε ένα σχέδιο που, από ό,τι φαίνεται μετά και τη σημερινή εξέλιξη, απέβλεπε στην καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης ώστε να μην ενταχθεί η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση με την οποία μπορεί η χώρα μας να διοχετεύσει σε επενδύσεις και στην πραγματική οικονομία από 3 δισ. ευρώ έως 6 δισ. ευρώ.

About Andreas Chondros