Home / Γενικές ειδήσεις / Ποινική δίωξη στον βουλευτή..

Ποινική δίωξη στον βουλευτή..

Δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων σε βάρος του πρώην βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ο Χανιώτης πολιτικός είχε παρέμβει στη διοίκηση της Σχολής ώστε να αποφύγουν τη βαριά τιμωρία Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του νεαρού συντοπίτη τους.

Τότε, ο κ. Μαρκογιαννάκης σε δηλώσεις του, είχε παραδεχθεί ότι τηλεφώνησε στη Σχολή, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι η παρέμβαση επρόκειτο για άλλη περίπτωση σπουδαστή. Είχε αναφέρει πως παρενέβη, μετά από παράκληση των γονιών ενός μαθητή ο οποίος είχε ζωγραφίσει σε τοίχο της σχολής την Κρήτη και δίπλα είχε γράψει το όνομα του χωριού του, με αποτέλεσμα να απειλείται με αποβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προανάκρισης οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Κρητικού πρώην βουλευτή, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών.

Ο συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκη στα Γιάννινα, Δημήτρης Μπούκας, ερωτηθείς σχετικά από το Epiruspost, επιβεβαίωσε την άσκηση ποινικής δίωξης, αρνήθηκε όμως να μπει στη διαδικασία της ονοματολογίας, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση δεν βοηθάει σε τίποτα.

Ο κ. Μπούκας και οι συνεργάτες του παρακολουθούν από πολύ κοντά την εξέλιξη και του ποινικού μέρους της υπόθεσης και εκτιμούν ότι η πλήρης αλήθεια για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο τον 20-χρονο Βαγγέλη, θα λάμψει στις δικαστικές αίθουσες.

Πηγή: zougla.gr

About gus_maverick