Home / Αθλητισμός / Πνίγηκε η κορυφαία καταδύτρια του κόσμου, Ναταλία Μολτσάνοβα

Πνίγηκε η κορυφαία καταδύτρια του κόσμου, Ναταλία Μολτσάνοβα

Η κορυφαία ελεύθερη καταδύτρια του κόσμου, Ναταλία Μολτσάνοβα, θεωρείται νεκρή έπειτα από μοιραία κατάδυση που πραγματοποίησε στις 2 Αυγούστου κοντά στη Ίμπιζα της Ισπανίας, με τις έρευνες για να βρεθεί η σορός της να συνεχίζονται.

Η 53χρονη Ρωσίδα ήταν κάτοχος 23 παγκόσμιων πρωταθλημάτων ελεύθερης κατάδυσης, ενώ είχε σπάσει 41 παγκόσμια ρεκόρ.

«Φαίνεται ότι θα μείνει στη θάλασσα. Νομίζω θα της άρεσε» ήταν τα λόγια του Αλεξεϊ Μολτσάνοβ, υιού της Ναταλία, ο οποίος επίσης είναι αθλητής της ελεύθερης κατάδυσης και κάτοχος τεσσάρων παγκοσμίων ρεκόρ.

Την Τρίτη, η οικογένειά της Μολτσάνοβα και η AIDA International εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι «η Ναταλία έκανε ελεύθερη κατάδυση σε ακτή της Ισπανίας όταν αποκόπηκε από τους συναθλητές της. Είχε καταδυθεί χωρίς βατραχοπέδιλα στα 30 με 40 μέτρα και πιθανότατα έπεσε σε δυνατό ρεύμα.

Τα αίτια της εξαφάνισης στης Ναταλία είναι άγνωστα αλλά έκανε αυτό που αγαπούσε. Είχε πάθος για την ελεύθερη κατάδυση που την έκαιγε τόσο πολύ που αφιέρωσε σε αυτό τη ζωή της».

Η Μολτσάνοβα είχε το παγκόσμιο ρεκόρ μια ανάσας διάρκειας εννέα λεπτών και ελεύθερης κατάδυσης με μια ανάσα στα 101 μέτρα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Μολτσάνοβα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ δυναμικής άπνοιας, όπου ο αθλητής καταδύεται σε πισίνα με ένα μεγάλο βατραχοπέδιλο και προσπαθεί με μια ανάσα να διανύσει όσο μεγαλύτερη απόσταση μπορεί. Η Ρωσίδα άντεξε για… 237 μέτρα!

 

 

πηγή:http://sports.in.gr/othersports/article/?aid=1500017078#ref=latestarticles

About basilis progressive