Home / Βίντεο / Πλακιωτάκης: Ο Τσίπρας αναζητά κάλπικη συνεννόηση [εικονες & βίντεο]

Πλακιωτάκης: Ο Τσίπρας αναζητά κάλπικη συνεννόηση [εικονες & βίντεο]

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, κάνοντας λόγο λαϊκισμό και πολιτική απάτη.

«Ο πρώτος αριστερός προϋπολογισμός καταγράφει την επιστροφή της χώρας στην ύφεση και στα πρωτογενή ελλείμματα και καταδεικνύει ότι η χώρα βουλιάζει στο τέλμα», δήλωσε ο μεταβατικός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι προκάλεσε αστάθεια στην κυβέρνηση του, και ότι τώρα ψάχνει συνενόχους, κάνοντας πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

Σχολιάζοντας τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός αναζητά κάλπικη συνεννόηση και για αυτό κατέφυγε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Πλακιωτάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει και προχωρά σε μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων και συμπλήρωσε: «Τον Πρωθυπουργό δεν τον ενδιαφέρει ο σφαγιασμός των συντάξεων, τον ενδιαφέρει μόνο να ψηφιστεί το ασφαλιστικό, ομως αυτό είναι απίστευτος πολιτικός αμοραλισμός»

Αναφερόμενος την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε λαϊκιστή τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και τον χαρακτήρισε ότι το μόνο που έκανε ήταν να δικαιολογήσει τις αντικοινωνικές αποφάσεις της κυβέρνησης του.

Τέλος ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη εθνικής και κοινωνικής ευθύνης.

«Δεν θα δώσουμε χέρι βοηθείας σε έναν έμπορο ελπίδας»

«Θέλω να ενημερώσω τον κ. Τσίπρα ότι η ΝΔ και εγώ προσωπικά δεν θα δώσουμε χέρι βοηθείας σε έναν έμπορο ελπίδας για να πετσοκόψει τις συντάξεις του ελληνικού λαού» τόνισε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Επεσήμανε ακόμα ότι ενημέρωσε την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για τα όσα διαδραματίστηκαν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.»

«Έδωσα σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για τα όσα με περίσσιο θράσος και ανευθυνότητα μας καταλόγισε ο κ. Τσίπρας» επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης.

Από την συνεδρίαση της ΚΟ απουσίασαν οι κ.κ. Ευ. Μεϊμαράκης και Απ. Τζιτζικώτας, όπως και οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής. Παρόντες ήταν οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

http://www.iefimerida.gr/

About gus_maverick