Home / Ειδήσεις / Πλήρωσε τα 20,5 εκατ. της α’ δόσης για την άδεια ο Σαββίδης

Πλήρωσε τα 20,5 εκατ. της α’ δόσης για την άδεια ο Σαββίδης

Απόφαση της Επιτροπής

Παίρνει τηλεοπτική άδεια με 61,5 εκατ. ευρώ, μετά την ανακήρυξή του επισήμως σε υπερθεματιστή και τον έλεγχο του πόθεν έσχες

Επισήμως υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε με απόφαση της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες. Το συνολικό τίμημα που πρέπει να καταβάλει για να πάρει την άδεια ανέρχεται στο ποσό των 61.500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Κώστα Φωτιάδη, ο κ.Σαββίδης κατέβαλε ήδη την πρώτη δόση, που ανέρχεται στο ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο με το οποίο επικυρώνεται η θέση του κ.Σαββίδη ως υπερθεματιστή για την απόκτηση μιας εκ των τεσσάτων τηλεοπτικών αδειών, «εγκρίνεται το υπ’ αρ. 28/30/9/2016 Πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για τη χορήγηση τεσσάρων (4) αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευθυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), με το οποίο ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής για μία (1) από τις τέσσερις (4) δημοπρατηθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής λεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition) η εταιρεία «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED» έναντι τιμήματος 61.500.000 ευρώ (εξήντα ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ).

Δείτε τι είχε δηλώσει ο Ιβάν Σαββίδης

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis