Home / Ειδήσεις / Πλήρης κάλυψη στον Π. Λάμπρου από τον Ν. Παρασκευόπουλο

Πλήρης κάλυψη στον Π. Λάμπρου από τον Ν. Παρασκευόπουλο

Πλήρη κάλυψη στον Πάνο Λάμπρου, τον οποίο χαρακτήρισε σοβαρό και μετρημένο, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, απορρίπτοντας εμπλοκή του σε σενάρια συνωμοσίας και τονίζοντας ότι με δική του εντολή το μέλος του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ είχε επαφές με κρατουμένους στις φυλακές, με στόχο «την προαγωγή της νομιμότητας».

Τόνισε δε, ότι ανάλογες προσπάθειες έγιναν και στο παρελθόν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι και ο ίδιος «ήταν Λάμπρου», όταν με εντολή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Βενιζέλου είχε επισκεφθεί κρατούμενους στις φυλακές της Πάτρας.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση Πανούση, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι και ο ίδιος δεχόταν απειλές ωστόσο, όπως είπε, δεν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι τον Ιανουάριο, όταν ανέλαβε υπουργός Δικαιοσύνης, υπήρχε μια γενικευμένη αναταραχή στις φυλακές με τη μορφή εξέγερσης και με απεργίες πείνας και έπρεπε να λυθεί αυτό το πρόβλημα καθώς πέραν των άλλων, η χώρα είχε δεκάδες καταδίκες για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν.

About m bonsu