Home / Διεθνή / Πλήθος διάσημων στo τελευταίο ταξίδι του Μοχάμεντ Άλι

Πλήθος διάσημων στo τελευταίο ταξίδι του Μοχάμεντ Άλι

Πάνω από 15.000 κόσμος συνόδευσαν τον αθλητή θρύλο του μποξ στην τελευταία του κατοικία

Ο Γουίλ Σμιθ και ο Μάικ Τάισον μετέφεραν το φέρετρο – Ο Μπιλ Κλίντον διάβασε μία από τις ευλογίες – Παρόντες οι Σβαρντσενέγκερ, Μπέκαμ, Τζαμπάρ και δεκάδες άλλοι

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία 15.000 και πλέον θαυμαστών του, πραγματοποιήθηκε στο Λούισβιλ του Κεντάκι η κηδεία του μεγαλύτερου πυγμάχου στην ιστορία του αθλήματος, Κάσιους Κλέι, πιο γνωστού ως Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών.

Οι δρόμοι της μικρής αμερικανικής πόλης κατακλύστηκαν από απλούς πολίτες, αλλά και πλήθος από διάσημους αστέρες και πολιτικούς από κάθε γωνιά του πλανήτη. Δίπλα του, ο γνωστός ηθοποιός Γουίλ Σμιθ, ο οποίος ήταν ένας από εκείνους που μετέφεραν στους ώμους τους το φέρετρο του σπουδαίου αθλητή και άνδρα. Ο άλλοτε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον ήταν φανερά συγκινημένος, ενώ διάβασε μία από τις ευλογίες που συνόδευσαν στο τελευταίο του ταξίδι τον Μοχάμεντ Άλι.

Η πομπή στους δρόμους της πόλης διήρκεσε 65 λεπτά. Οι θαυμαστές του Μοχάμεντ Άλι είχαν ρίξει στο οδόστρωμα ροδοπέταλα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, πλήθος κόσμου πλαισίωνε τις λιμουζίνες. Μαζί με τον Γουίλ Σμιθ, το φέρετρο μετέφεραν οι βετεράνοι μποξέρ, Μάικ Τάισον και Λενόξ Λιούις.

Παρόντες ήταν δεκάδες διάσημοι, αθλητές και πολιτικοί. Ξεχώρισαν, εκτός του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Άρνολντ Σβαρντσενέγκερ, ο παραγωγός Σπάικ Λι, ο βετεράνος μπασκετμπολίστας Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν παράγοντας, Ντέιβιντ Μπέκαμ. Αίσθηση προκάλεσε

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis