Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / NBA / Πιρς: «Αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν μου»

Πιρς: «Αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν μου»

Αποσύρεται το καλοκαίρι

Αθήνα
Ο Πολ Πιρς ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από την αγωνιστική δράση μετά το τέλος της σεζόν 2016-17.

Ο 38χρονος Αμερικανός φόργουορντ αγωνίζεται για 18 χρόνια στο ΝΒΑ, εκ των οποίων πέρασε τα πρώτα 15 στους Μπόστον Σέλτικς, κατακτώντας το 2008 το πρωτάθλημα και τον τίτλο του MVP των τελικών, ενώ στην συνέχεια φόρεσε διαδοχικά τις φανέλες των Μπρούκλιν Νετς και Ουάσιγκτον Ουίζαρντς.

Την περασμένη σεζόν ο Πιρς μετακόμισε στο Λος Άντζελες για χάρη των Κλίπερς, αναλαμβάνοντας ρόλο μέντορα για τους νεώτερους παίκτες.

Όμως, ο μειωμένος χρόνος συμμετοχής του και τα χαμηλά νούμερά του στο σκοράρισμα τον έκαναν να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τα παρκέ στο τέλος της παρελθούσας σεζόν, αλλά, μετά από συζήτηση με τον προπονητή της ομάδας, Ντοκ Ρίβερς, με τον οποίο κατέκτησαν μαζί το πρωτάθλημα στην Βοστώνη, αποφάσισε να αγωνιστεί για ακόμη μια χρονιά.

Ο «Truth», όπως είναι το παρατσούκλι που… κόλλησε στον Πιρς ο Σακίλ Ο’Νιλ μετά από μια εξαιρετική εμφάνισή του κόντρα στους Λέικερς, αναφέρει στην επιστολή του που δημοσιεύτηκε στο «Players’ Tribune»: «Αυτή είναι η τελευταία χρονιά που αγωνίζομαι. Ήρθε ο καιρός για μένα να αφήσω πίσω μου το μπάσκετ. Για να πάρεις μια μεγάλη απόφαση, θα πρέπει πρώτα να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Έχω αποδεχθεί πως θα σταματήσω το μπάσκετ, αλλά έχω ακόμα μια σεζόν πριν το κάνω. Έχω ακόμα μια ευκαιρία με τους Κλίπερς, την ομάδα της πόλης που μεγάλωσα, να πάρουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα, είμαστε “πεινασμένοι” και θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές. Μετά από 18 χρόνια στο ΝΒΑ μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως η κάθε φορά που θα αγωνιστώ στα γήπεδα όλων των ομάδων θα είναι η τελευταία. Γι’ αυτό σκοπεύω να απολαύσω την κάθε προπόνηση, το κάθε ταξίδι με το λεωφορείο, το κάθε δείπνο με τους συμπαίκτες μου και την κάθε φορά που θα βγαίνω από την φυσούνα στο γήπεδο. Θα δώσω τα πάντα για να έχουμε μια ευκαρία να φτάσουμε στο στόχο μας (σ.σ. το πρωτάθλημα)».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis