Home / Αθλητισμός / Πιο εκνευρισμένος από ποτέ ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης

Πιο εκνευρισμένος από ποτέ ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης

Την ώρα που γράφεται αυτό εδώ το κείμενο, ο Ιβάν Σαββίδης έχει συγκαλέσει μία από τις γνωστές συσκέψεις του στο «Μακεδονία Παλλάς» παρουσία όλων των κορυφαίων στελεχών της ΠΑΕ. Όσοι πρόλαβαν να τον δούνε από κοντά κατά την αποχώρησή του από την Τούμπα ή κατά την είσοδό του στο γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, μιλούν για «έναν εκνευρισμένο όσο ποτέ άλλοτε Σαββίδη».

Προφανώς θα το αντιλαμβάνονται και αυτοί που θα τον άκουγαν να μονολογεί στη διάρκεια της σύσκεψης. Είναι αλήθεια, όμως, ότι αυτή η σύσκεψη δεν είναι ίδια με όσες έχουν προηγηθεί φέτος. Κι αυτό λόγω των δηλώσεων του Ίγκορ Τούντορ που προηγήθηκαν και δημιούργησαν θέματα που μέχρι σήμερα δεν είχαν τεθεί προς συζήτηση, τουλάχιστον δημόσια, στον ΠΑΟΚ.

Ο Κροάτης τεχνικός έθιξε την ποιότητα (και μέσα στη λέξη αυτή συμπεριλαμβάνεται και αυτό που λέμε προσωπικότητα) των παικτών του ΠΑΟΚ. Φαινομενικά, κυρίως, όσων είναι για αρκετά χρόνια στην ομάδα, όμως, όταν ο ίδιος ο προπονητής του Δικεφάλου στη συνέντευξη Τύπου στο ερώτημα: «γιατί οι παίκτες που ήρθαν με μεταγραφή κάθισαν στον πάγκο;», απαντά: «χρησιμοποιώ αυτούς που θεωρώ ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή», τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η αμφισβήτηση περνά στη συντριπτική πλειοψηφία του έμψυχου δυναμικού της ομάδας.

Η αντίδραση των παικτών
Το πρώτο μεγάλο ερώτημα που γεννά, λοιπόν, το ξέσπασμα του Κροάτη τεχνικού είναι πώς υποδέχονται τα αποδυτήρια της Τούμπας (ή της Μεσημβρίας αν προτιμάτε) τις δηλώσεις του Κροάτη τεχνικού. Από τα γραφεία της Τούμπας έλεγαν για να ρίξουν τους τόνους: «Ο προπονητής δεν θέλει να βγάλει άχρηστους τους παίκτες, αλλά να αποδείξουν ότι αντέχουν στην πίεση». Οι παίκτες, όμως, θα το δούνε έτσι; Θα πεισμώσουν και θα προσπαθήσουν να αποδείξουν στον προπονητή τους ότι κακώς αμφιβάλλει για εκείνους ή θα πάνε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, βγάζοντας αδιαφορία;

Προσέξτε, οι παίκτες έχουν στο μυαλό τους και τις προ διμήνου δηλώσεις του Τούντορ που δικαιολογούσε την ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ ακριβώς γιατί έχει άνδρες στα αποδυτήρια. Γίνεται σε δύο μήνες μέσα οι άντρες να μετατρέπονται σε υποψήφιους χορευτές σε μπαλέτο; Άρα, ίσως σκεφτούν ότι βγάζει την ουρά του έξω στα δύσκολα, ακυρώνοντας την κουβέντα για τα συνεχή πειράματα που κάνει το τελευταίο διάστημα. Σήμερα, όπως έχει προαναγγείλει ο Τούντορ, θα γίνει μία συζήτηση με τους παίκτες στα αποδυτήρια και θα ζητήσει να αφουγκραστεί την δική τους γνώμη για το τι φταίει για την αγωνιστική καθίζηση της ομάδας το τελευταίο διάστημα. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το τι ακριβώς θα ειπωθεί.

Η στάση του Άρνεσεν
Μία άλλη παράμετρος που προκύπτει από τις τοποθετήσεις του Τούντορ αφορά στη συνεργασία του με τον Άρνεσεν. Αμφισβητώντας την ποιότητα του υλικού, αμφισβητεί εμμέσως και τη δουλειά που έκανε το καλοκαίρι στις μεταγραφές ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας (αν και πρόσφατα είπε ότι και ο ίδιος ενέκρινε τις κινήσεις που έγιναν). Ο Άρνεσεν πώς θα φιλτράρει όσα είπε ο προπονητής που ο ίδιος επέλεξε για να φέρει στον ΠΑΟΚ δίνοντάς του την ευκαιρία για το μεγάλο άλμα στην προπονητική καριέρα του; Ο Δανός δεν έχει μιλήσει ακόμη και ο πρώτος που θα ακούσει τις απόψεις του είναι ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης.

Πάνω απ’ όλα η ερμηνεία του Σαββίδη
Περισσότερο από τους παίκτες και τον Άρνεσεν, αυτό που θες μετρήσει περισσότερο είναι η επίδραση που θα έχουν οι δηλώσεις Τούντορ στη σκέψη του Ιβάν Σαββίδη. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει κάνει μία τεράστια επένδυση το καλοκαίρι και πριν καλά-καλά βγει ο Νοέμβρης βλέπει το πλάνο που έχει εκπονήσει να κλυδωνίζεται και την ομάδα, αντί για βήματα μπροστά να οπισθοχωρεί ολοταχώς.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα αξιολογήσει την κατάσταση ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, όμως, το σίγουρο είναι ένα: Έχει παράπονα απ’ όλους. Τον Άρνεσεν, τον Τούντορ και τους παίκτες. Και γι’ αυτό του γεννήθηκε η σκέψη για ένα τιμ μάνατζερ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η ιστορία με τον Κάκο που έφερε αναταράξεις. Θα επανέλθει το θέμα; Μάλλον. Το αν είναι με τον Κάκο ή κάποιον άλλον πρωταγωνιστή θα φανεί.

Το κλίμα της άρνησης στην προπονητολογία
Κλείνοντας, θα ήταν λάθος να μην υπογραμμίσουμε με έντονα γράμματα μία παράμετρο που επηρεάζει το κλίμα στην Τούμπα. Έχει να κάνει με την… αλλεργία που δείχνουν οι οπαδοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, σε μία ενδεχόμενη νέα αλλαγή προπονητή. «Κάθε χρόνο αλλάζουμε προπονητή, δεν έχουμε τελειώσει τη σεζόν ποτέ τα τελευταία χρόνια με αυτόν που την αρχίσαμε. Δεν γίνεται να φταίνε όλοι οι προπονητές» είχαν πει στους παίκτες οι οργανωμένοι στην επίσκεψή τους στα αποδυτήρια της Τούμπας μετά την ισοπαλία με στον Πανθρακικό και αυτή η σκέψη απηχεί τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα ο μέσος ΠΑΟΚτσής. Ακόμη και πολλοί που έχουν ενδοιασμούς για τη διαχείριση της ομάδας από τον Τούντορ, λένε: «ας τον δούμε μέχρι το τέλος της περιόδου και μετά κρίνουμε».

Φυσικά, αυτό το κλίμα μεταφέρεται και στον Σαββίδη που πάντα λαμβάνει υπόψη του τον σφυγμό του κόσμου.

Μέχρι ποιου σημείου θα το απαντήσει μόνο η πραγματικότητα.

Υ.Γ. Το παράδειγμα του Τζιόλη είναι αυτό που θα χρησιμοποιούσε κάθε οπαδός του ΠΑΟΚ για να δείξει ποιας νοοτροπίας παίκτες θέλει στην ομάδα του. Όμως, τον να τον… ξεχωρίζει σε σχέση με τους υπόλοιπους ο προπονητής της ομάδας μπορεί να του δημιουργήσει κι άλλα ζητήματα στα αποδυτήρια…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.sport24.gr/Columns/petrotos/to-ksespasma-tountor-fernei-trigmous.3784650.html

About basilis progressive