Home / Απόψεις / Πεντακομματική θα ήταν η Βουλή αν γίνονταν σήμερα εκλογές!

Πεντακομματική θα ήταν η Βουλή αν γίνονταν σήμερα εκλογές!

Πεντακομματική θα ήταν η Βουλή αν γίνονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν είχαμε σήμερα εκλογές», το 18,4% απαντά ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό 14,9% απαντά τη ΝΔ, 5,6% τη Χρυσή Αυγή, 4,5% ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, 4,4% το ΚΚΕ, 2,2% το Ποτάμι, 2,1% ΑΝΕΛ, 2,3% την Ένωση Κεντρώων, 1,9% τη Λαϊκή Ενότητα, 3,5% απαντά άλλο κόμμα, 6,1% δηλώνει λευκό ή άκυρο, το 15,9% δηλώνουν αναποφάσιστοι και ποσοστό 18,2% δηλώνουν ότι δεν θα ψήφιζαν.

Στο ερώτημα «μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 41,8%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 28,5%, ενώ 29,7% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «αν η κυβέρνηση απολέσει την πλειοψηφία τι θα πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός», το 23,5% απαντά ότι πρέπει να προσπαθήσει να συνεργαστεί με κόμματα της «κεντρώας» αντιπολίτευσης όπως το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων. Το 37,8% απαντά ότι πρέπει να καλέσει σε δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή και της ΝΔ, το 25,8% απαντά ότι πρέπει να παραιτηθεί και να προσφύγει σε νέες εκλογές, το 9,1% απαντά άλλο, το 3,8% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

About gus_maverick