Home / Ειδήσεις / Πεντάχρονος ζυγίζει 76 κιλά και κινδυνεύει να πεθάνει

Πεντάχρονος ζυγίζει 76 κιλά και κινδυνεύει να πεθάνει

Από ένα σπάνιο σύνδρομο πάσχει ένας 5χρονος από τη Βραζιλία ο οποίος έχει ακόρεστη επιθυμία για φαγητό. Ζυγίζει 76 κιλά και δεν σταματά να παίρνει βάρος

Ένα 5χρονο αγόρι από τη Βραζιλία ζυγίζει 76 κιλά και κινδυνεύει να πεθάνει ανά πάσα στιγμή από ασφυξία στον ύπνο του.

Ο Misael Caldogno Abreu πάσχει από το σύνδρομο Prader-Willi, κάτι που του αφήνει μια ακόρεστη επιθυμία για φαγητό και κάθε μήνα παίρνει από τέσσερα κιλά.

AdTech Ad

Ο 5χρονος είναι τρεις φορές παραπάνω από το φυσιολογικό του οποιουδήποτε άλλου παιδιού και αν συνεχίσει έτσι, λένε οι γιατροί, το πιο πιθανό είναι να σταματήσει να αναπνέει στον ύπνο του, κάτι που κρατάει τους γονείς το ξύπνιους τα βράδια.

“Είναι ένα μωρό που κουβαλάει το βάρος ενός μεγάλου άνδρα. Η καρδιά του είναι περικυκλωμένη από λίπος”, λέει ο 38χρονος πατέρας του Manoel, ενώ η 37χρονη μητέρα του ανέφερε πως το παιδί άρχισε να παίρνει βάρος από νεογέννητο ακόμα και όταν τον θήλαζε αποκλειστικά έβαζε βάρος ανεξήγητα.

“Όταν έγινε ενός έτους άρχισε να παίρνει τρία κιλά κάθε μήνα. Είχε γίνει ασήκωτος. Άρχισα να ανησυχώ”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, το παιδί όταν γεννήθηκε ήταν ένα υγιές και φυσιολογικό μωρό βάρους 2.890 γραμμαρίων αλλά αμέσως άρχισε να παίρνει βάρος.

Το σύνδρομο Prader-Willi (Ρ.W.) είναι μία νευρογενετική ανωμαλία, η οποία χαρακτηρίζεται από νεογνική και βρεφική υποτονία, κινητική και νοητική υστέρηση, υπογοναδισμό, υπερφαγία, παθολογική παχυσαρκία και ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά προσώπου, κυρίως στην παιδική ηλικία και στην εφηβεία. Η συχνότητά του είναι 1/25.000. Οι ασθενείς με Ρ.W. εμφανίζουν σύνθετα κλινικά συμπτώματα και ως εκ τούτου έχουν αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα.

πηγή : news247.gr

About Kostas Athanasoulis