Home / Ειδήσεις / Παυλόπουλος: Δεν διανοούμαστε την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης

Παυλόπουλος: Δεν διανοούμαστε την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, όπως εξήγγειλε στο μήνυμά του μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ορίστηκε για τις 10.00 τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, στο συμβούλιο δεν θα συμμετέχει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη.

Προέχει να σφυρηλατήσουμε την εθνική ομοψυχία και την ενότητα, να διαμορφώσουμε ένα υγιές και ισχυρό εθνικό μέτωπο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία, προκειμένου να διεκδικήσουμε άμεσα λύση στα προβλήματα, στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, ανέφερε ο κ. Τσίπρας στον κ. Παυλόπουλο ζητώντας τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Πρέπει να σταματήσει ο στραγγαλισμός της οικονομίας και ταυτόχρονα να διαμηνύσουμε ότι οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές, λογικές και ότι είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε άμεσα σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για να βρεθεί μια αξιόπιστη λύση και ένας έντιμος συμβιβασμός για το καλό της Ευρώπης, συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ευρώπη προχωρά μέσα από συμβιβασμούς όχι μέσα από διαιρέσεις, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρωζώνης, απάντησε ο κ. Παυλόπουλος στον κ. Τσίπρα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους εταίρους να κατανοήσουν ότι η Ευρώπη θα ήταν διαφορετική χωρίς την Ελλάδα.

Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και τόνισε ότι είναι αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη η βούληση της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη.

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500010280#ref=latestarticles

About Panos Dreamer