Home / Media / Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου για την κρίση

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου για την κρίση

«Δεν έκανα την έρευνα για να κατηγορήσω ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά για εμένα και για να ικανοποιήσω τον έρωτά μου για την αναζήτηση της αλήθειας», δήλωσε ο γνωστός δημοσιογράφος και ανταποκριτής του MEGA στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου για το βιβλίο του «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή».

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε τη Δευτέρα στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής υπό το βλέμμα πολλών εκπροσώπων της πολιτικής, της δημοσιογραφίας αλλά και πλήθους κόσμου.

Ο συγγραφέας, αφού εξήγησε ότι το βιβλίο του ερευνά μια περίοδο δέκα ετών όπου, όπως διαπίστωσε, «οι ηγέτες μας αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων».

Μιλώντας για τον τρόπο που εξελίχθηκε η έρευνά του, και αφού ξεκαθάρισε ότι αυτή στηρίχθηκε στη σχέση εμπιστοσύνης του ίδιου και των πηγών του, αποκάλυψε τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε, η οποία περιελάμβανε πολλές συνεντεύξεις.

Μάλιστα, είπε ότι στην Ουάσινγκτον είχε πρόσβαση σε υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους του ΔΝΤ, οι οποίοι είτε έχουν αποχωρήσει είτε παραμένουν, ενώ τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται έγγραφα του Ταμείου.

Μιλώντας στην παρουσίαση, ο επί σειρά ετών ανταποκριτής ελληνικών ΜΜΕ στις ΗΠΑ Αθανάσιος Έλλις, είπε ότι μέσα στο βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου διαπιστώνουμε ευθύνες σε πολλούς, χαρακτηρίζοντάς το πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ανάλυση μιας πολύ δύσκολης κατάστασης.

Ο διπλωματικός συντάκτης Νίκος Μελέτης έκανε λόγο για έναν μαχητικό, επίμονο, διεισδυτικό συγγραφέα, τονίζοντας ότι το βιβλίο δεν είναι κατηγορητήριο ή απαλλακτικό βούλευμα για κανένα, αλλά ένα εργαλείο για το μέλλον.

Τέλος ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης τόνισε ότι στο βιβλίο έχει συμπεριληφθεί μόλις το ένα τριακοστό των εγγράφων. Πρόσθεσε ότι το συγγραφικό πόνημα του Μιχάλη Ιγνατίου, δείχνει το πού μας έχει φτάσει ο ατομικισμός μας.

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500005073#ref=latestarticles

About Panos Dreamer