Home / Διεθνή / Παραιτείται ο Κάμερον μετά το Brexit, «σεβαστή η λαϊκή βούληση»

Παραιτείται ο Κάμερον μετά το Brexit, «σεβαστή η λαϊκή βούληση»

Νέα ηγεσία μέχρι τον Οκτώβριο

Λονδίνο
Το Brexit έριξε τον Κάμερον: Ο βρετανός πρωθυπουργός παραιτείται λέγοντας πως το Λονδίνο χρειάζεται «νέα ηγεσία» και δίνοντας ως ορίζοντα τον Οκτώβριο -μέχρι τότε, θα μείνει στη διακυβέρνηση της χώρας. «Ρωτήσαμε το λαό, και η βούλησή του θα γίνει σεβαστή» τόνισε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενότητας της Βρετανίας.

Ο Κάμερον είπε πως η νέα ηγεσία αναμένεται να έχει επιλεγεί μέχρι το συνέδριο των βρετανών Συντηρητικών τον Οκτώβριο. Ο ίδιος, υπογραμμίζοντας την «ανάγκη σταθερότητας», ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει μέχρι τότε στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι κυβερνώντες Συντηρητικοί του Κάμερον είχαν σπάσει σε δυο στρατόπεδα για το Brexit, όμως την επομένη της κάλπης και οι περισσότεροι που ήθελαν αποχώρηση έσπευσαν να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στον Κάμερον -ενώ ο Φάρατζ του UKIP ζήτησε παραίτησή του.

Στο διάγγελμά του το πρωί της Παρασκευής, ο Κάμερον υπογράμμισε πως «η βούληση του βρετανικού λαού θα γίνει σεβαστή, δεν ήταν μία απόφαση που ελήφθη ελαφρά τη καρδία».

Ο Κάμερον προσπάθησε να καθησυχάσει τόσο τις αγορές και τους ξένους επενδυτές, λέγοντας πως η βρετανική οικονομία παραμένει ισχυρή, όσο και τους υπηκόους της ΕΕ που διαμένουν στη Βρετανία.

«Πάλεψα σε αυτήν την εκστρατεία με το μόνο τρόπο ππου ήξερα, λέγοντας την αλήθεια, με την πεποίθηση ότι η Βρετανία είναι ισχυρότερη εντός της ΕΕ, αλλά οι Βρετανοί έλαβαν άλλη απόφαση» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis